'Değerlerimizi tahrip edecek ne varsa hayatımıza girdi'

MKÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, milli ve manevi değerlerimizi tahrip edecek ne varsa hayatımıza girdiğini ifade etti.

Antakya/SES

Çalışkan, Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Hatay Şubesinin düzenlediği “Şuur Dersleri” sohbetine konuk olan 'Peygamberimiz ve aile” konusunda düşüncelerini paylaştı.
Kur´an-ı Kerim´in okunduğu etkinlikte konuşan Doç. Dr. Çalışkan, Diyanet İşleri Başkanlığının bu yılki Mevlid-i Nebi haftasının temasının “Peygamberimiz ve aile” olduğunu anımsatarak, 8 Kasım Cuma günü Hazreti Muhammed´in doğum günü olan Mevlit Kandili´nin idrak edildiğini belirtti. İslam´ın, aile müessesine büyük önem verdiğini anlatan Doç. Dr. Çalışkan, “Aile aslıdan küçük bir dünyadır, dünyada büyük bir ailedir. Muhittin Arabi ´En üstün Sadaka-i Cariye; evliliğe vesile olmaktır´ demiştir. Ancak bugün evliliği ayakta tutmak çok zor duruma geldi. Milli ve manevi değerlerimizi tahrip edecek ne varsa hayatımıza girdi. Aile kurum perişan oldu. Evlilikler bitmeye, boşanma oranları önüne geçilmez bir hale geldi. Dindarlar faize alıştırıldı. Eğitim yap-boza döndü. Ahlaksızlıklar kitaplarda yer almaya devam etti. Okullar filim sahnelerine döndü. Ülkede eş cinselliğin önü açıldı. TV dizileri tahrip eden yayınlar ile genç nesli bozdu. Sabah kuşakları, yarışma programlarında kadın kullanılarak reyting rekorları kırdı. Tv, diziler ve sosyal medya aracılığı ile aileler yok oluyor. Çıplaklık ve tam manasıyla örtmeyen tesettür moda adı altında özendiriliyor. Otomobil reklamlarında bile kadın oynatılıyor” değerlendirmesini yaptı. Konuşmasında Hadis-i Şeriflerden örnekler veren Çalışkan, Veda Hutbesinin dört ana unsurundan birinin kadın haklarıyla ilgili olduğunu ve kadınların birer emanet olduğu vurgusunun yapıldığını ifade etti.



Seyfittinoğlu'na son görev

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

“Dönmez desteği CHP grubundan alıyor”

Cemevine büyükşehir onarımı

Narenciyede 'zirai don' kaybı

71 ton limonda 'yasaklı ilaç' kalıntısı

Yarıkkaya 75 kilometre hızla esti

Kadından kadına 2. kez köprü kurdu

Birleşik Krallığa, UR-GE projesi ziyareti

300 milyon lira borçlanma yetkisi

ATSO isim değiştiriyor

Alevi örgütlerinden çağrı: Suriye’de insan hakları ihlal ediliyor!

Işıkhan'dan 'değerlendirme toplantısı'

8 günlük firmaya 20 milyon liralık iş

Kentte 'genel denetim'

Ramazan Şenliği incelemesi

İskenderun ADD'ye yeni yönetim

3 belediyeden Suriye ziyareti

AKP'den eş zamanlı '28 Şubat' açıklaması

Hatay Turizm Master Planı Çalıştayı

HBB'den Ramazan denetimi

Deprem kadın ve engellileri üretimden çekti

Yüksekokullarda müdürler değişti

Standart dışı üretim de sürüyor ceza da

Hatay'da tarımı 'don' vurdu

Milletvekili Çirkin: Kaç mükellef mücbir sebepten yararlandı?

Tescilli binaların restorasyon toplantısı

Gümrüklü antrepo işletmecilerinin ziyareti

CHP, iş insanlarıyla buluştu

Yükleniyor

  • BIST 100

    9078,43%-1,59
  • DOLAR

    38,47% -0,04
  • EURO

    43,61% -0,24
  • GRAM ALTIN

    4005,10% -1,59
  • Ç. ALTIN

    6629,81% 0,00