Croitor: Moldova Hatay EXPO´da olacak

Moldova Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Dmitri Croitor, çalışma ziyareti kapsamında geldiği Hatay´da ziyaret ve incelemelerde bulundu.

GÜNCEL 5.03.2021 16:19:55 0
Croitor: Moldova Hatay EXPO´da olacak

Moldova Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Dmitri Croitor ve beraberindeki heyet, Hatay Valisi Rahmi Doğan´ı ziyaret etti. Büyükelçi Croitor, tarih ve kültür açısından çok önemli bir şehir olan Hatay´da bulunmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Büyükelçi Croitor, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş´ı da makamında ziyaret etti. HBB´den yapılan yazılı açıklamaya göre görüşmede Büyükelçi Dmitri Croitor, Türkiye ve Moldova arasında ticari ilişkilerin geliştirilmesini istediklerini belirtti, Hataylı iş insanlarının ülkesine yatırım yapmasını beklediklerini ifade etti.

Hatay´ın kültür, tarih, doğa ve gastronomi alanlarında oldukça zengin olduğunu ifade eden Başkan Savaş da konuşmasında, bu zenginliklerin tanıtılması amacıyla düzenlenen EXPO 21 hazırlıkları hakkında bilgi verdi. Başkan Savaş´ın Moldova´yı da EXPO alanında görmek istediklerini belirtmesi üzerine Büyükelçi, mutlaka gastronomileri ile EXPO´da olacaklarını kaydetti. Lütfü Savaş, Hatay´ın ev sahipliği yaptığı Aba Güreşi müsabakalarına Moldova güreşçilerinin de renk kattığını belirterek Croitor´a gerçekleştirdiği ziyaretten dolayı teşekkür etti.

Antakya Belediye Başkanlık Makamında Başkan Vekili Murat Genco´yu ziyaret eden Antakya´da mobilya üretim merkezlerini de gezen Moldova Büyükelçisi Croitor, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası´nda YK Başkanı Hikmet Çinçin´le biraraya geldi, gerçekleştirilen ´Moldova İş ve Yatırım Fırsatları´ konulu toplantıda sunum yaptı.

/resimler/2021-3/5/2045139139548.jpg

/resimler/2021-3/5/2046046328067.jpg

Seyfittinoğlu'na son görev

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

“Dönmez desteği CHP grubundan alıyor”

Cemevine büyükşehir onarımı

Narenciyede 'zirai don' kaybı

71 ton limonda 'yasaklı ilaç' kalıntısı

Yarıkkaya 75 kilometre hızla esti

Kadından kadına 2. kez köprü kurdu

Birleşik Krallığa, UR-GE projesi ziyareti

300 milyon lira borçlanma yetkisi

ATSO isim değiştiriyor

Alevi örgütlerinden çağrı: Suriye’de insan hakları ihlal ediliyor!

Işıkhan'dan 'değerlendirme toplantısı'

8 günlük firmaya 20 milyon liralık iş

  • BIST 100

    9078,43%-1,59
  • DOLAR

    38,47% -0,04
  • EURO

    43,61% -0,24
  • GRAM ALTIN

    4005,10% -1,59
  • Ç. ALTIN

    6629,81% 0,00