Çöloğlu´ndan ‘avm´ hatırlatması

Çöloğlu´ndan ‘avm´ hatırlatması

İskenderun Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mustafa Çöloğlu, Avm´lerde tatil uygulamasına İskenderun´un da katılmasını önerdi

Ankara, Antalya ve Konya´da avm´lerin bayramın birinci günü ve yeni yılın ilk gününün valilik oluru ile kapanması ile ilgili uygulamaya dikkat çeken İskenderun Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mustafa Çöloğlu, yerel esnafın sıkıntılı günlerde bu tür uygulamalarla nefes alabileceğini söyledi.
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken´in 'AVM çalışanları da bayramda dinlenme hakkını kullanmalı. Dünyanın hiçbir yerinde tatili olmayan AVM yok' yaklaşımına İskenderun´dan da destek geldi. Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mustafa Çöloğlu, Palandöken´in bu önerisinin İskenderun´u da içine alarak genişletilmesi gerektiğini belirtti.
Konuyu İskenderun´da gerçekleştirilen toplantıda gündeme getiren Çöloğlu, Kurban Bayramı´nın ilk günü Ankara, Antalya ve Konya´daki AVM´lerin tatil edilmesi diğer illere örnek olmasını beklediklerini söyledi. Çöloğlu, hem çalışanların önemli bir günü ailesiyle geçirme şansı vereceğini hem de aynı gün işyerini açacak yerel esnafa nefes aldıracağını kaydetti.
Zincir mağazaların İskenderun ve Arsuz´da açma-kapatma saatlerinin yerel esnafı mağdur ettiğini de sözlerine ekleyen Çöloğlu, “Sınırlı sermaye ile ayakta kalmaya çalışan esnafımızın nefes alabilmesi açısından, açma kapatma saatlerine dikkat edilmeli” diye konuştu.

Palandöken ne demişti?
AVM´lerin dini bayramların ilk günü ve 1 Ocak tarihlerinde kapalı olmasının hem esnaf ve sanatkar adına hem de AVM personeli adına sevindirici olduğunu dile getiren Palandöken, şunları kaydetmişti: 'Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir AVM uygulaması yok. Hem hafta içi hem de hafta sonu gün boyu açık olan AVM´lerde personeller dinlenme hakkını kullanamıyor. Buralarda çalışan insanların bir sosyal hayatı olduğu ne yazık ki görmezden geliniyor. AVM´lerin tatil kararı bu bayramda tüm yurt genelinde hayata geçirilirse ekmek parası için vardiyalı olarak çalışan personeller de artık bayramın ilk günü aileleriyle birlikte vakit geçirebilecekler. Bayramda AVM´lerin kapalı olup olmadığı konusu yetkili makamlar tarafından denetlenmelidir.”



"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

3 ilçede 180 parsele 'el koyma kararı'

DEMAK, kaybettiği yakınlarına ulaşmak istiyor

Araç değişim işlem süresi uzatıldı

Belediyenin borcu 498 milyon lira

"Hataylı fiziksel ve mental olarak bitme noktasında"

Gençler, İzmir Marşı'yla yürüdü

Moral ve motivasyonla oynadılar

Konteyner Futbol Turnuvası sona erdi

Hatay, Gaziantep'le "kardeş şehir" oluyor

İMAL mezunları, 'mezunlar derneği' kurdu

Renan Koen bugün Arsuz'da

Her yağışta aynı görünü!

Dayanışma ödülü; deprem bölgesine

"Rezerv alanda belirsizlik ortadan kaldırılmalı"

Öntürk: Hatay'da 1 milyon kişi yer değiştirdi

Belediye afet müdürlüğü oluşturuyor

Milleyha'ya dökülen molozlar kaldırılacak

Reyhanlı saldırısının 11. yılı

Eğitimciler iş bıraktı

Üst aramasında 281 sikke çıktı

Masatlı, koordinatörlük sürecini anlattı

"Evi ve eşyayı boşalt" tebligatı

İskenderun’da bin noktaya çöp kutusu

Özhaseki: Herkese mahallesinde ikamet çabasındayız

10 yıl sonra basın toplantısı

"281 bin ton sera gazı salımı önlendi"

Mimarlar, 70. yılı baloyla kutladı

Orta hasarlı binalara 3 aylık ek süre!

"Basın özgürlüğü her açıdan koruma altında"

Yükleniyor

  • BIST 100

    10643,6%3,14
  • DOLAR

    32,16% -0,11
  • EURO

    34,95% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2523,95% 0,94
  • Ç. ALTIN

    4002,98% 0,00