Çirkin: Kardeş şehir Halep olmalıydı
İyi Parti Hatay Milletvekili Şefik Çirkin, Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oy çokluğuyla, İdlip ve Lazkiye’nin kardeş şehir kabul edilmesini eleştirdi.
Milletvekili Çirkin, "Bize göre Hatay’ın karşılığı Halep olmalıydı. Gerek etnik, gerek mezhep ve gerekse kültürel açılardan Halep Hatay’la bire bir örtüşür. Dünya şehridir, karizmatiktir, otantikdir. Diğer yerler gibi değildir Hatay gibi çok kültürlüdür. Halep bizim Suriye’ye köprümüz olurdu" değerlendirmesini yaptı.
“Lazkiye, dengeyi sağlamak adına seçildi”
Milletvekili Çirkin, sosyal iletişim sitesinden yaptığı fotoğraflı paylaşımda şunlara yer verdi: "Bu gün temas edeceğim konu Hatay BŞB nin kardeş şehir seçimleri ile ilgili. Neden geciktin, derseniz konu tazeyken politik bir tartışmaya neden olmuştu. Ben de o tartışmalara katkı sunmak istemedim. Çünkü konuya iç siyaset açısından bakmadım, zaman geçsin istedim. Bilindiği üzere BŞB önce İdlip sonra da Lazkiye’yi kardeş şehir ilan etti. Sanırım Lazkiye iyi niyetle dengeyi sağlamak adına seçildi. Fakat bana göre ikisi de yanlış oldu. Bir işe yaramadı kimseyi memnun etmedi. Lazkiye’nin de İdlip’in de insanlarına hürmet ederiz hepsi kardeşimiz. Ama önemli sayılacak bir katkıları olacağını düşünmüyoruz. Bize göre Hatay’ın karşılığı Halep olmalıydı. Gerek etnik, gerek mezhep ve gerekse kültürel açılardan Halep Hatay’la bire bir örtüşür. Dünya şehridir, karizmatiktir, otantikdir. Diğer yerler gibi değildir Hatay gibi çok kültürlüdür. Halep bizim Suriye’ye köprümüz olurdu. Ve Hatay’a da ticaret, turizm ve diplomatik alanda büyük katkı sunardı. Halep ticarette dünya çapında bir şehirdir, her açıdan diğerleri ile kıyas kabul etmez. Halep’e gidenler bilir orada kendinizi Antakya’da sanırsınız. Bir konuya açıklık getirmek istiyorum. Bu seçimler genelde hükümetler tarafından yapılır. Yani belediyelerin çok etkisi olmaz. Belki Lazkiye’nin eklenmesinde belki katkısı olmuş olabilir diye düşünüyorum. Ama hükümetler bence bu tercihi Hatay’a bırakmalı ve çok müdahil olmamalı. En azından danışmalı. Hatay BŞB de bu tip konularda bakanlıklardan daha dikkatli olmasını talep etmeliydi. Derdimiz eleştiri değil katkıdır, memleketin menfaati içindir. Doğruya doğru derken, yanlışa da yanlış deriz biz. Bizim gibi düşünmeyenler olabilir elbette. Onların da fikrini merak eder saygı duyarız."
Gazeteci Bakoğlu 14. kez seçildi
İskenderun Kaymakamı çöken bina alanında inceleme yaptı
İskenderun’da yıkım sırasında 6 katlı bina çöktü: Can kaybı yaşanmadı
İskenderun’da metruk bina çöktü: Ekipler enkaz kaldırıyor
İskenderun’da ağır hasarlı bina yıkım sırasında çöktü
Can Atalay’dan çocuk ölümleri tepkisi: “Hatay’da ölüm çukurları oluştu”
Adnan Şefik Çirkin’den depremde kayıp çocuklar için soru önergesi: 30 çocuk hâlâ aranıyor
Avukat Alkan Falay’a saldırıya Hatay Barosu’ndan tepki
Cebike TOKİ konutlarında yangın: 13 kişi tahliye edildi
Arsuz–İskenderun yolunda kamuflajlı araçta 19 yasadışı göçmen yakalandı
Hatay merkezli rüşvet operasyonunda 26 tutuklama: 8 ilde eş zamanlı baskın
Esnafın sandık mesajı: Değişim ve güven vurgusu
Arsuz’a krom ocağı için “noter taahhüdü” verildi
Hatay’da 10 Şubat’tan bu yana 4 çocuk suda boğularak hayatını kaybetti
HBB'den grevdeki işçilere destek
-
BIST 100
16193,56%0,17
-
DOLAR
44,08% 0,04
-
EURO
51,04% 0,09
-
GRAM ALTIN
7312,18% -0,32
-
Ç. ALTIN
11826,62% 0,00




