Çirkin: Başka derdimiz yokmuş gibi anayasa tartışacağız

Hatay Milletvekili Çirkin, Anayasa tartışmalarının suni gündemden başka bir şey olmadığını belirtti.

SİYASET 5.06.2024 10:34:00 0
Çirkin: Başka derdimiz yokmuş gibi anayasa tartışacağız

İskenderun/SES

Hatay Milletvekili Şefik Çirkin, anayasa tartışmalarını suni gündemden başka bir şey olmadığını söyledi. Çirkin, "Emeklinin, memurun durumu ortada. İşsizlik tavan yapmış, icra dosyaları patlamış ve biz başka derdimiz yokmuş gibi anayasa mı tartışacağız. Üstelik hükümetin elinde ortaya koyduğu bir anayasa da yok" değerlendirmesinde bulundu.

Hatay Milletvekili Çirkin, sosyal iletişim sitesinden yaptığı paylaşımda şunlara yer verdi: "Anayasa tartışmaları suni gündemden başka bir şey değildir. Bahane edilen 12 Eylül anayasası kuşa dönmüş ve sadece 58 maddesi kalmış, o maddeler ise siyaset ve özgürlüklerle ilgili değildir. Esasen hükümet ülkenin ve milletin asıl dertleri konuşulmasın diye ortaya bir anayasa tartışması ortaya atmıştır. Şu gün olmuş, Akdeniz'de biçilmedik buğday kalmamış, ancak ortada buğday fiyatı yoktur. Emeklinin, memurun durumu ortadadır. İşsizlik tavan yapmış, icra dosyaları patlamış ve biz başka derdimiz yokmuş gibi anayasa mı tartışacağız. Üstelik hükümetin elinde ortaya koyduğu bir anayasa da yoktur. İYİ parti bu boş gündemlere değil milletin gündemine odaklanacaktır.

Hükümet parlamentoyu güçlendirecek bir anayasa teklifi sunarsa İYİ Parti o zaman bunu tartışabilir. Tek adam rejimini tartışmaya açıp, demokrasiyi güçlendireceklerse biz bunda da varız. Ancak biz gündem değiştirmek için yapılan hamlelere kapalıyız. Deprem olmuş başta Hatay olmak üzere her yer yıkılmış, orta Doğu barut fıçısı olmuş, dibimizde PKK/PYD mesafe alıyor, biz ise anayasa tartışacağız. Böyle şey olmaz!"

Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yerinde dönüşümde 'müteahhit sorunu'

Kimyon: 5.000'lik onaylanmadan 1/1.000 kararı alınmış

Doğrudan temin yüzde 50 azalsın

DASİFED'e yeni yönetim

Meclis, komisyonlarını seçti

İSKOOP, 25 Nisan'da faaliyete girecek

Plana 837+41 itiraz

Konteyner çarşı taşınıyor

Hatay'dan 20+3 delege oy kullandı

Can Atalay’dan 'tutuklu öğrenciler' mesajı

Arsuz'a 2 başkan yardımcısı daha

  • BIST 100

    10545,91%0,56
  • DOLAR

    40,58% 0,01
  • EURO

    46,92% 0,10
  • GRAM ALTIN

    4342,83% 0,07
  • Ç. ALTIN

    6952,68% 0,00