“Çiftçi mağdur”

CHP Hatay Milletvekili Birol Ertem, tarım ürünlerinin taban fiyatları zamanında açıklanmayarak ve hasat zamanı ithalattaki vergi oranları düşürülerek çiftçilerin mağdur edilmemesi gerektiğini belirtti.

17.11.2017 18:45:18 0
“Çiftçi mağdur”

 

TBMM Genel Kurulu´nda önceki gün yaptığı konuşmada Dünyada tarım ürünlerinin taban fiyatı bir yıl önceden açıklandığını söyleyen Milletvekili Ertem, Türkiye´de ise çiftçinin ‘yandaş birileri köşeyi dönsün diye´ mağdur edildiğini savundu.

Bakanı göreve davet etti
“Tarım Bakanının göreve davet ediyorum” diyen Milletvekili Birol Ertem, şunları kaydetti: “Tarım Bakanına soruyorum: Dünyada tarım ürünlerinin taban fiyatı bir yıl önceden açıklanmaktadır. Buna bağlı olarak çiftçi hangi ürünü veya ürünleri ekeceğine karar vermektedir ama ülkemizde buğday, mısır, pamuk gibi, önemli oranda ekim yapılan ürünlerin fiyatı maalesef hasattan sonra açıklanmaktadır. Ayrıca pamuk, buğday, mısır gibi ürünlerin hasat zamanı ise ithalattaki vergilerin büyük oranda düşürülmesiyle ürün fiyatları dip yapmaktadır. Çiftçi, yandaş birileri köşeyi dönsün diye mağdur edilmektedir. Tarım Bakanını bu konularda uyarıp üreticileri daha fazla rencide etmemek adına göreve davet ediyorum.”

Anahtar Kelimeler: Çiftçi mağdur

HBB'den grevdeki işçilere destek

Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

Tarihi hamam yıkımda da hasar aldı

Mimarlar çağrı: Süre uzatılmalı, destek arttırılmalı

Plana itirazın son günü 20 Haziran

Gülcihan’a arıtma tesisi geliyor

İş insanı Atilla Demirkent yaşamını yitirdi

TOKİ, Arsuz'da arsa satıyor

Arsuz'da yoğunluk yine 'zirveye' ulaştı

Kurban Bayramı kutlandı

Otogarda 'bayram denetimi'

Resmi bayramlaşma bugün

Hatay’da kuraklık kapıda

  • BIST 100

    11000,26%6,06
  • DOLAR

    41,32% 0,06
  • EURO

    48,67% 0,19
  • GRAM ALTIN

    4889,00% 0,10
  • Ç. ALTIN

    7888,34% 0,00