CHP´li kadınlardan Sedef Kabaş´a mektup

CHP´nin İskenderun ilçe Kadın Kolları Başkanı Nurhayat Kılınç, yaptığı açıklamada, “Yalnız değilsin Sedef Kabaş; Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları var” diye seslendi.

SİYASET 27.02.2022 17:31:32 0
CHP´li kadınlardan Sedef Kabaş´a mektup

CHP Kadın Kolları 81 il ve 973 ilçede eş zamanlı basın açıklaması yaparak “Sedef Kabaş´a Özgürlük” dedi, Kabaş´a dayanışma mektupları gönderdi.

Kılınç, açıklamasında şu görüşleri dile getirdi: “Bilindiği gibi; gazeteci Sedef Kabaş hakkında televizyon programında söylediği bir atasözü nedeniyle ‘Cumhurbaşkanı´na hakaret´ suçlamasıyla soruşturma açıldı. Davet edilse gideceği bilindiği halde, avukatına bile ulaşamadığı bir saatte, gece 02.00´de evine giden polisler tarafından gözaltına alındı. İfadesinde, ‘Sözün orijinali bir atasözüdür. Hatta sözün orijinalini de değiştirerek sarf ettim. Bundan da anlaşılacağı üzere hakaret etme gibi bir kastım yoktur´ demesine rağmen siyasi bir karar doğrultusunda tutuklandı. Hem de ‘´kaçma ve saklanma ihtimali yüksek´´ olduğu gerekçesiyle…Göz önünde olan, fikrini ve sözünü her zaman açıkça, korkusuzca ifade eden bir gazeteciyi; kaçma ve delil karartma şüphesiyle tutuklu yargılamaya karar verdiler. Sedef Kabaş´ın bugün hala hukuka aykırı olarak tutukluluğu devam ediyor. Ülkemizin her yanını saran korku ikliminden basın emekçileri de payını alıyor. Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü´nün 2021 yılı Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi´nde Türkiye 153´üncü sırada yer alıyor. Bizler, Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları olarak bugün 81 ilden, 973 ilçeden sevgili Sedef Kabaş´a dayanışma mektuplarımızı gönderiyoruz. Bu ülkede hukukun üstünlüğüne, irfanı ve vicdanı hür hakimlerin varlığına olan inancımızı yitirmeden hep birlikte sesleniyoruz” dedi.

Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yerinde dönüşümde 'müteahhit sorunu'

Kimyon: 5.000'lik onaylanmadan 1/1.000 kararı alınmış

Doğrudan temin yüzde 50 azalsın

DASİFED'e yeni yönetim

Meclis, komisyonlarını seçti

İSKOOP, 25 Nisan'da faaliyete girecek

Plana 837+41 itiraz

Konteyner çarşı taşınıyor

Hatay'dan 20+3 delege oy kullandı

Can Atalay’dan 'tutuklu öğrenciler' mesajı

Arsuz'a 2 başkan yardımcısı daha

  • BIST 100

    10720,70%0,96
  • DOLAR

    40,59% 0,02
  • EURO

    46,44% 0,25
  • GRAM ALTIN

    4310,81% 0,87
  • Ç. ALTIN

    6934,82% 0,15