CHP Reyhanlı İlçe Başkanı Sinirli: Reyhanlı’da uyuşturucu sorunu arttı

CHP Reyhanlı İlçe Başkanı Sinirli: Reyhanlı’da uyuşturucu sorunu arttı

Sinirli, uyuşturucunun gençleri tehdit eden en büyük sorunlardan biri olduğunu ve bölgedeki mülteci kriziyle birlikte bu sorunun daha da büyüdüğünü de ifade etti.

İskenderun/SES

Reyhanlı’da uyuşturucu kullanımının ve ticaretinin büyük bir sorun haline geldiğini savunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Reyhanlı İlçe Başkanı Yılmaz Sinirli, bu meselede derhal ciddi tedbirler alınması gerektiğini belirtti. 

Uyuşturucu kullanımının Reyhanlı’da had safhaya ulaştığını belirten CHP Reyhanlı İlçe Başkanı Sinirli, yazılı yaptığı açıklamasında şunlara yer verdi: "Reyhanlı’da gençlerimiz uyuşturucu komasına girerek hayatını kaybediyor. Özellikle Cilvegözü yolu üzerinde, gece saatlerinde uyuşturucu kullanan gençlerimiz motosikletlerle tehlikeli akrobasi hareketleri yaparak can kayıplarına neden oluyor. Bu durum, ekonomik sorunlar kadar büyük bir sorun haline gelmiştir. Gençlerimizin geleceği kararıyor ve acilen harekete geçilmesi gerekiyor. Reyhanlı’da uyuşturucu sorunu, özellikle mülteci nüfusun artışıyla birlikte had safhaya ulaştı. Yaklaşık bir buçuk ay önce, bir Suriyeli torbacının cansız bedeni kendi aracında bulundu. Bu olay, uyuşturucunun sadece bireysel bir sorun olmadığını, aynı zamanda bölge için ciddi bir güvenlik meselesi haline geldiğini açıkça gösteriyor. Sınıra sıfır noktada bulunan Reyhanlı’da sadece uyuşturucu kullanımı değil, uyuşturucu ticareti ve sevkiyatı da ciddi bir sorun haline geldi. Bu durum, Reyhanlı ve Hatay için büyük bir güvenlik tehdidi oluşturuyor. Halk bu konuda büyük bir endişe içerisinde ve bir an önce somut adımlar atılmasını istiyoruz. Uyuşturucu sorunu, yalnızca bireysel mücadeleyle çözülecek bir mesele değil. Bu sorun, güvenlik tedbirlerinin artırılması, uyuşturucu ticaretine karşı caydırıcı önlemlerin alınması ve gençlerimize yönelik rehabilitasyon projelerinin hayata geçirilmesiyle çözülebilir. Hükümet, Reyhanlı’da uyuşturucuya karşı acil önlemler almalı, bu ticareti yapanlara karşı sert yaptırımlar uygulamalıdır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, gençlerin geleceğini korumak en öncelikli görevimizdir. Uyuşturucu sorunuyla mücadele için her türlü desteği vermeye hazırız. Gençlerimiz bizim geleceğimizdir ve onları bu bataktan kurtarmak için her türlü çabayı göstereceğiz."



Seyfittinoğlu'na son görev

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

“Dönmez desteği CHP grubundan alıyor”

Cemevine büyükşehir onarımı

Narenciyede 'zirai don' kaybı

71 ton limonda 'yasaklı ilaç' kalıntısı

Yarıkkaya 75 kilometre hızla esti

Kadından kadına 2. kez köprü kurdu

Birleşik Krallığa, UR-GE projesi ziyareti

300 milyon lira borçlanma yetkisi

ATSO isim değiştiriyor

Alevi örgütlerinden çağrı: Suriye’de insan hakları ihlal ediliyor!

Işıkhan'dan 'değerlendirme toplantısı'

8 günlük firmaya 20 milyon liralık iş

Kentte 'genel denetim'

Ramazan Şenliği incelemesi

İskenderun ADD'ye yeni yönetim

3 belediyeden Suriye ziyareti

AKP'den eş zamanlı '28 Şubat' açıklaması

Hatay Turizm Master Planı Çalıştayı

HBB'den Ramazan denetimi

Deprem kadın ve engellileri üretimden çekti

Yüksekokullarda müdürler değişti

Standart dışı üretim de sürüyor ceza da

Hatay'da tarımı 'don' vurdu

Milletvekili Çirkin: Kaç mükellef mücbir sebepten yararlandı?

Tescilli binaların restorasyon toplantısı

Gümrüklü antrepo işletmecilerinin ziyareti

CHP, iş insanlarıyla buluştu

Yükleniyor

  • BIST 100

    9249,9%-0,61
  • DOLAR

    38,46% -0,03
  • EURO

    43,67% -0,11
  • GRAM ALTIN

    4105,32% 0,01
  • Ç. ALTIN

    6606,04% 0,00