Cezaevlerinden tahliyeler başladı

İnfaz düzenlemesine ilişkin kanunun yürürlüğe girmesiyle Hatay´da da tahliye işlemleri başladı.

HATAY 15.04.2020 19:55:20 0
Cezaevlerinden tahliyeler başladı

 

Hatay Açık Ceza İnfaz Kurumu´ndan 246, Hatay T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu´ndan 222 ve Hatay T/Açık Ceza İnfaz Kurumu´ndan 482 hükümlünün tahliyesine karar verildi.

Kentteki cezaevlerinden tahliye edilecek 950 hükümlüden işlemleri tamamlananlar, Kovid-19 önlemleri çerçevesinde gönderildi.

Cezaevi görevlileri sosyal tesislerde

Öte yandan koronavirüs önlemleri kapsamında Arsuz´daki sosyal tesisler, T tipi ve M tipi ceza infaz kurumu çalışanlarının konaklama ihtiyaçları için açıldı.

Covid-19 tedbirleri kapsamında tüm ülke genelinde Ceza İnfaz Kurumları personelleri, sosyal izolasyonun sağlandığı kamuya ait misafirhanelere yerleştirilirken, Arsuz sınırlarında bulunan T tipi ve M tipi Ceza İnfaz Kurumu çalışanları için de Uluçınar Gençlik Kampı, Arsuz Öğretmenevi ve Demir Yolları Kampı tahsis edildi. Konaklama tesislerindeki çalışanların koşulları ve konaklama imkanlarını, İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çlikkol ve Kaymakam Musa Sarı, Cezaevi Müdürleri ile birlikte yerinde denetlendi.

Arsuz Kaymakamlığından inceleme sonrası yapılan yazılı paylaşımda, “T tipinden 99 personel, M tipinden 81 personel (infaz koruma memuru, psikolog, sağlık görevlisi, aşçı, şoför..) olmak üzere toplam 180 personelin Konakladığı tesislerde kalan personelin sorunları yerinde incelenirken sosyal mesafe, içeride alınması gereken önlemler, giriş ve çıkış kuralları tekrardan gözden geçirilerek bunun titizlikle yapılmasının hem kendi sağlıkları açısından hem de aileleri, cezaevlerindeki hükümlü ve tutuklular ile toplum sağlığı açısından çok önemli” denildi.

HBB'den grevdeki işçilere destek

Hatay ormanları yanıyor

Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

Payas Plajına 'Su Oyun Parkı'

"Hatay, santraller ve taş ocaklarına teslim edildi"

25 yıl sonrasının Arsuz'unu planladılar

Milletvekili Özel; “İskenderun Şehir Hastanesi ve TOKİ konutlarına ulaşım rahatlayacak”

Bakan Yumaklı: Soğutma çalışmalarına başlandı

Sivas katliamda yaşamını yitirenler, İskenderun'da anıldı

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar’dan Hatay ve Kilis’te tarımsal inceleme

Kabotaj Bayramı kutlandı

CHP'li Servet Mullaoğlu: "Partimize yönelik saldırılar siyasi darbe girişimidir"

AKP'den genişletilmiş il danışma meclisi toplantısı

  • BIST 100

    10897,93%0,25
  • DOLAR

    41,98% 0,08
  • EURO

    48,82% 0,27
  • GRAM ALTIN

    5354,91% 1,04
  • Ç. ALTIN

    8925,65% -0,24