Çalışkan, 'öğrenci affı' istedi

Saadet Partisi (SP) Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan, pandemi, deprem ve ekonomik zorluklar nedeniyle eğitimini tamamlayamayan ve okullarıyla ilişiği kesilen yüz binlerce öğrencinin af beklentisi içinde olduğunu ifade etti.

SİYASET 21.01.2025 09:36:00 0
Çalışkan,

İskenderun/SES

Saadet Partisi (SP) Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan, pandemi, deprem ve ekonomik zorluklar nedeniyle eğitimini tamamlayamayan ve okullarıyla ilişiği kesilen yüz binlerce öğrencinin af beklentisi içinde olduğunu ifade etti ve öğrenci affı çıkarılmasını istedi.

2022 yılında çıkarılan öğrenci affından lisans, yüksek lisans ve doktora programlarındaki birçok öğrencinin yararlanamadığını ifade eden SP Hatay Milletvekili Çalışkan, "Özellikle tıp, diş hekimliği ve hukuk fakültelerinde yılda bir sınav yapılması nedeniyle bu öğrencilerin kapsam dışında kaldı. Uygulamada ortaya çıkan aksaklıkların bedeli, öğrencilere fatura edilmemelidir. Eğitim hakkının önündeki engeller kaldırılmalıdır. 6 Şubat 2023’teki deprem felaketi sonrası eğitimini yarıda bırakmak zorunda kalan binlerce öğrencinin ciddi mağduriyet yaşadı. Deprem, pandemi ve ekonomik zorluklar zaten gençlerimizi derinden etkiledi. Şimdi de bu aksaklıklar nedeniyle daha fazla mağdur edilmemeli" dedi. 

Hükümete çağrıda bulunan milletvekili Çalışkan, yazılı açıklamasında şunlara yer verdi: "Bu öğrencilerimizin çığlıklarını ve feryatlarını duyun. Bütçeye herhangi bir yük getirmeyecek olan bu düzenleme, geleceğimizi inşa edecek gençlerimiz için büyük bir adım olacaktır. Onlara bu fırsatı çok görmeyin! Eğitimin bir ülkenin geleceği için en önemli yapı taşı. Gençlerin mağduriyetlerinin giderilmesi için acilen harekete geçilmeli."

Anahtar Kelimeler: Çalışkan 'öğrenci ' istedi

HBB'den grevdeki işçilere destek

Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

Tarihi hamam yıkımda da hasar aldı

Mimarlar çağrı: Süre uzatılmalı, destek arttırılmalı

Plana itirazın son günü 20 Haziran

Gülcihan’a arıtma tesisi geliyor

İş insanı Atilla Demirkent yaşamını yitirdi

TOKİ, Arsuz'da arsa satıyor

Arsuz'da yoğunluk yine 'zirveye' ulaştı

Kurban Bayramı kutlandı

Otogarda 'bayram denetimi'

Resmi bayramlaşma bugün

Hatay’da kuraklık kapıda

  • BIST 100

    10372,04%-0,10
  • DOLAR

    41,32% 0,08
  • EURO

    48,48% -0,05
  • GRAM ALTIN

    4843,95% 0,33
  • Ç. ALTIN

    7896,98% 0,73