Çalışkan, depremzedelerin taleplerini seslendirdi

İskenderun/SES

HATAY 26.07.2024 09:54:00 0
Çalışkan, depremzedelerin taleplerini seslendirdi

Saadet Partisi (SP) Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan, deprem bölgesinde mücbir sebep süresinin uzatılmasını, vergi affı ve SGK primlerinin ertelenmesini istedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) yaptığı konuşmada deprem bölgesine yönelik destekler hakkında önemli sorular yönelten Hatay Milletvekili Çalışkan, depremzedelerin taleplerini Ankara'dan seslendirdi.

“Mücbir sebep en az bir yıl uzatılması”

Milletvekili Çalışkan, "Deprem bölgesindeki mücbir sebeplerin süresi 31 Ağustos 2024 itibarıyla sona ermektedir. Bölgede bulunan ticaret, sanayi odalarının, esnaf birliklerinin tümünün bu sürenin en az bir yıl daha uzatılması yönünde bir talebi var. Vergi affı getirilmesine, diğer ödemelerin de ötelenmesine yönelik bir talep söz konusu. Deprem bölgesinde SGK primlerinin affedilmesine ve ertelenmesine yönelik bir talep var. Bölge ekonomik zorluklar yaşıyor" dedi.

“Hükümet mücbir sebepte uzatmaya gitmeyecek”

Milletvekili Çalışkan'ın sorularına yanıtlayan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mehmet Muş da mücbir sebep süresinin uzatılması konusunun komisyonun yetkisinde olmadığını, bunun hükümetin uhdesinde olduğunu belirtti. TBMM Başkanı Muş, "Şu an hükümet yetkililerinden aldığım bilgi, bir uzatmaya gitmeyecekleri yönünde. Deprem etkilerinin ortadan kalkmasıyla mücbir sebep de ortadan kalktı. Beyannameler verilebiliyor ve kayıtlar tutulabiliyor. Sonrasıyla alakalı yapılacak başka bir değerlendirmede hükümetin farklı bir kararı var mı bilemiyorum ama şu an hükümetin gündeminde olmadığını ifade edebilirim."

Seyfittinoğlu'na son görev

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

“Dönmez desteği CHP grubundan alıyor”

Cemevine büyükşehir onarımı

Narenciyede 'zirai don' kaybı

71 ton limonda 'yasaklı ilaç' kalıntısı

Yarıkkaya 75 kilometre hızla esti

Kadından kadına 2. kez köprü kurdu

Birleşik Krallığa, UR-GE projesi ziyareti

300 milyon lira borçlanma yetkisi

ATSO isim değiştiriyor

Alevi örgütlerinden çağrı: Suriye’de insan hakları ihlal ediliyor!

Işıkhan'dan 'değerlendirme toplantısı'

8 günlük firmaya 20 milyon liralık iş

  • BIST 100

    9249,9%-0,61
  • DOLAR

    38,46% -0,03
  • EURO

    43,67% -0,11
  • GRAM ALTIN

    4105,32% 0,01
  • Ç. ALTIN

    6606,04% 0,00