“Bu süreci birlikte ve daha güçlü bir şekilde atlatacağız”

“Bu süreci birlikte ve daha güçlü bir şekilde atlatacağız”

Sokağa çıkma yasağının uygulandığı Cumartesi ve Pazar günü çalışma ekiplerinin takviye edilerek görev sürütüldüğü bilgisini paylaşan Başkan Güven, zorunlu olmadıkça sokağa çıkılmaması çağrısını yineledi, evde kalınmas?

Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, salgına dönüşen koronavirüsle mücadele kapsamında hem belediye olarak hem diğer kurumlarla işbirliği içinde çalışmaları program dahilinde sürdürdüklerini belirtti. Güven, “Bu süreci hep birlikte daha güçlü bir şekilde atlatacağız. Ama tüm vatandaşlarımızdan ricam, zaruri olmadıkça sokağa çıkmamaları ve kurallara uymalarıdır” dedi.

Günden güne daha da sertleşen koronavirüs salgınını en az hasarla atlatmak adına tüm Türkiye´de olduğu gibi Arsuz´da da gerekli tüm adımları attıklarını ifade eden Başkan Güven, “Belediye Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz, Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz ve Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekiplerimiz bu zorlu süreçte üstüne düşen tüm görevleri yerine getirmiş ve bu süreç devam ettiği sürece yerine getirecektir. Zabıta müdürlüğü ekiplerimiz, kurallara uymayan esnaflarımızın olup olmadığını denetlemekle birlikte, zaruri ihtiyacı olan ve dışarı çıkamayan vatandaşlarımıza her tülü yardımı yapmış ve isteklerini yerine getirmiştir. Gerek ilaç, ekmek götürerek, gerekse emekli maaşlarını çekerek bu kurallara uyması ve dışarı çıkmaması sağlanmıştır. Bununla birlikte Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerimiz, çöp konteynerlerinin etrafını mikroplardan temizlemek adına ilaçlama gerçekleştirmiştir. Ayrıca çevreye kötü kokular yayan atıklar ve tüm maddelerden temizlemek adına gerekli tüm sorumluluğu yerine getirmişlerdir” ifadesini belirtti.

Arsuz Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile Hatay Büyükşehir Belediye ekiplerinin ortak programla sokaklar, kamu kurum ve kuruluşları, ortak yaşam alanları ile halkın yoğun kullandığı birimlerin dezenfekte edildiği bilgisini de paylaşan Güven, dezenfekte işlemlerinin ilçe genelinde üç günde bir gerçekleştirildiğini kaydetti.

Belediyemiz Karaağaç Ek Hizmet Binasında ve Nardüzü Kadın Kültür ve Gençlik Merkezinde kurulan atölyelerde gönüllü çalışanlarla maske üretiminin sürdürüldüğünü ve özellikle toplu kullanım alanlarında dağıtımının gerçekleştirildiğini de sözlerine ekleyen Güven, hayırseverin de destek verdiği yardım kolilerinin ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını sözlerine ekledi.



Seyfittinoğlu'na son görev

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

“Dönmez desteği CHP grubundan alıyor”

Cemevine büyükşehir onarımı

Narenciyede 'zirai don' kaybı

71 ton limonda 'yasaklı ilaç' kalıntısı

Yarıkkaya 75 kilometre hızla esti

Kadından kadına 2. kez köprü kurdu

Birleşik Krallığa, UR-GE projesi ziyareti

300 milyon lira borçlanma yetkisi

ATSO isim değiştiriyor

Alevi örgütlerinden çağrı: Suriye’de insan hakları ihlal ediliyor!

Işıkhan'dan 'değerlendirme toplantısı'

8 günlük firmaya 20 milyon liralık iş

Kentte 'genel denetim'

Ramazan Şenliği incelemesi

İskenderun ADD'ye yeni yönetim

3 belediyeden Suriye ziyareti

AKP'den eş zamanlı '28 Şubat' açıklaması

Hatay Turizm Master Planı Çalıştayı

HBB'den Ramazan denetimi

Deprem kadın ve engellileri üretimden çekti

Yüksekokullarda müdürler değişti

Standart dışı üretim de sürüyor ceza da

Hatay'da tarımı 'don' vurdu

Milletvekili Çirkin: Kaç mükellef mücbir sebepten yararlandı?

Tescilli binaların restorasyon toplantısı

Gümrüklü antrepo işletmecilerinin ziyareti

CHP, iş insanlarıyla buluştu

Yükleniyor

  • BIST 100

    9078,43%-1,59
  • DOLAR

    38,47% -0,04
  • EURO

    43,61% -0,24
  • GRAM ALTIN

    4005,10% -1,59
  • Ç. ALTIN

    6629,81% 0,00