'Bu birlikteliği bozmayalım'

CHP´li vekillerden İYİ Parti´ye ziyaret

Akın Bodur/İskenderun

Hatay Milletvekilleri Suzan Şahin, Mehmet Güzelmansur ve İsmet Tokdemir, partisinin İskenderun ilçe başkanı ile birlikte İYİ Parti İskenderun İlçe yönetimi ile bir araya geldi ve kendilerinin sadece CHP´nin değil, ´millet ittifakı´nın milletvekili olduklarını belirtti. Milletvekili Tokdemir, 'Bizim telefonlarımız hepinizde bulunsun' derken, milletvekili Şahin ise cumhuriyet kadını olarak Atatürk milliyetçiliğini sürdüreceğini ifade etti.
İyi Parti Hatay İl Başkan Yardımcısı Ahmet Cerrahoğlu ve İskenderun ilçe başkanı Mustafa Barın tarafından karşılanan CHP heyeti, sıcak ve içten karşılanmaya teşekkür etti. İki partinin Millet İttifakının önemli bileşeni olduğunu ifade eden İYİ Parti İskenderun İlçe Başkanı Barın, genelde başlayan ittifakın gelişerek süreceğine inandığını söyledi. CHP ilçe başkanı Yusuf Mansuroğlu da kentte seçimi kaybedildiğini ancak ilk seçimde kazanılacağını belirtti.
İttifakı oluşturan tüm partileri ziyaret ettiklerini ve bunu sürdüreceklerini anlatan ve Hatay´ın, bu ittifakı 7 yıl önce yerel seçimde kendiliğinden yaptığını anlatan milletvekili Tokdemir, 'Artık işin sağı-solu kalmadı. Herkesin siyasi bağlamda bu yapıya destek vermesi gerekli. Ülkenin içinde bulunduğu durum bunu gerektiriyor. Türkiye, 19 yıldır çok kötü yönetiliyor ve artık bu ihanet boyutuna geldi' dedi ve yerelde başarılı olan ittifakın daha güçlü şekilde genele taşınarak, iktidara gelineceğini söyledi. Ziyarette Meral Akşener´le olan bir anısını anlatan milletvekili Güzelmansur ise yerel seçimde İskenderun´un kaybedildiğini ancak ilk seçimde ittifak olarak kentte seçimi kazanacaklarını belirtti. Hatay´ın ekonomisinin inanılmaz kötü olduğunu, ilin gelirinin yüzde 69´unu demir-çelik ticaretinden oluştuğunu anlatan ve iktidarın özellikle İskenderun´da üç seçimdir Amanos Tüneli´nin seçim malzemesi olarak kullandığını savunan Güzelmansur, Osmaniye´de bir fabrikaya teşvik verildiğini, ancak İskenderun´da Hatay´da bu teşviğin verilmediğini söyledi. Güzelmansur, 'Tüm anketler millet ittifakının ilk seçimde iktidar olacağını gösteriyor. İlk seçimde iktidarız ama birbirimize daha da yakınlaşırsak' dedi.
Atatürk ilke ve inkılaplarını sürdüren bir cumhuriyet kadını olduğunu belirten milletvekili Şahin de, ittifakı oluşturan iki parti arasında fark olmadığını, genel başkanların da bunu topluma anlatmaya çalıştığını belirtti. Şahin, 'Bu ülkeyi yönetenler, vaat ettiklerini asla yapmadılar. Gelinin noktada iktidar hiçbir şeyi, kimseyi görmüyor. Bu rejimi yenmenin bir yolu var. Birlik olacağız; demokrasi, adalet, hak ve hukuktan yana. Ne olursa olsun, ülkeye demokrasiyi getireceğiz. Kimse tek başına iktidar olamıyor. Çare buysa, birbirimizi desteklememiz, kolkola vermemiz lazım. Kim ne derse desin, oyuna gelmeyelim, bu birlikteliği bozmayalım. Ayrı ayrı çalışmanın yanında, örgütlü olarak da ortak çalışma yapılmalı' diye konuştu. Dünya Özgürlükler (demokrasi) Raporuna göre, Türkiye, demokrasisi en çok gerileyen ikinci ülke olduğunu anlatan Şahin, AB ve ABD´nin, ´özgürlük yoksa, ticaret yapmayız´ dediğini de anımsattı. Milletvekilleri Şahin, Güzelmansur ve Tokdemir, Payas´ta da partileri CHP ile İYİ Parti ilçe yönetimini ziyaret edip, sohbet etti. Milletvekillerinin bazı ziyaretine CHP il başkanı Ramiz Parlar da eşlik etti.



Seyfittinoğlu'na son görev

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

“Dönmez desteği CHP grubundan alıyor”

Cemevine büyükşehir onarımı

Narenciyede 'zirai don' kaybı

71 ton limonda 'yasaklı ilaç' kalıntısı

Yarıkkaya 75 kilometre hızla esti

Kadından kadına 2. kez köprü kurdu

Birleşik Krallığa, UR-GE projesi ziyareti

300 milyon lira borçlanma yetkisi

ATSO isim değiştiriyor

Alevi örgütlerinden çağrı: Suriye’de insan hakları ihlal ediliyor!

Işıkhan'dan 'değerlendirme toplantısı'

8 günlük firmaya 20 milyon liralık iş

Kentte 'genel denetim'

Ramazan Şenliği incelemesi

İskenderun ADD'ye yeni yönetim

3 belediyeden Suriye ziyareti

AKP'den eş zamanlı '28 Şubat' açıklaması

Hatay Turizm Master Planı Çalıştayı

HBB'den Ramazan denetimi

Deprem kadın ve engellileri üretimden çekti

Yüksekokullarda müdürler değişti

Standart dışı üretim de sürüyor ceza da

Hatay'da tarımı 'don' vurdu

Milletvekili Çirkin: Kaç mükellef mücbir sebepten yararlandı?

Tescilli binaların restorasyon toplantısı

Gümrüklü antrepo işletmecilerinin ziyareti

CHP, iş insanlarıyla buluştu

Yükleniyor

  • BIST 100

    9078,43%-1,59
  • DOLAR

    38,47% -0,04
  • EURO

    43,61% -0,24
  • GRAM ALTIN

    4005,10% -1,59
  • Ç. ALTIN

    6629,81% 0,00