BM hibe desteğiyle arıtma yatırımı

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), tesis ve yeni altyapı için girişimlerin sürdürüldüğünü bildirdi.

GÜNCEL 10.05.2018 10:47:28 0
BM hibe desteğiyle arıtma yatırımı

Antakya/SES

HBB´den yapılan yazılı açıklamaya göre, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı´nın (UNDP) vereceği hibe programı ile yapılması planlanan Hassa Atıksu Arıtma Tesisi´nin ön çalışmaları kapsamında HBB Spor Kompleksinde toplantı düzenleyen HATSU Genel Müdürlüğü, yapılması planlanan tesisin ihale hazırlık aşamalarıyla ilgilii yetkililere bilgi verdi.
BM Proje Müdürü Sertaç Turhal, HBB Genel Sekreteri Mehmet Maden, HATSU Genel Müdürü Mehmet Çaparali, İller Bankası Genel Müdür Yardımcısı Emrah Baydemir, İller Bankası Uluslararası İlişkiler Daire Başkanı Bürol Kayranlı, İller Bankası Adana Bölge Müdürü Hasan Güneş´in de katıldığı belirtilen açıklamaya göre, toplantıda konuşan Çaparali, “Hatay´ın her yerinde eşit ve koordineli yapılan hizmetler ile altyapıda önemli mesafeler aldık. Bu kapsamlı projelerin odak noktasında sağlık vardır. İnsanlarımızın sağlığını gözetmek amacıyla yaptığımızı Arıtma Tesislerine bir yenisini da eklemeyi planlıyoruz. Şartların olgunlaşması ile verilecek olan hibe desteği sayesinde Hassa ilçemize de yeni bir arıtma tesisi inşa etmeyi hedefliyoruz' dedi.
Çaparali, toplantı sonrası JICA kredisi desteği ile yapımı devam eden Antakya-Defne İçmesuyu İnşaatı çalışmaları ile Kırıkhan Atıksu Arıtma Tesisini inceleyen heyete projeler hakkında bilgi verdi.

HBB'den grevdeki işçilere destek

Hatay ormanları yanıyor

Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

Payas Plajına 'Su Oyun Parkı'

"Hatay, santraller ve taş ocaklarına teslim edildi"

25 yıl sonrasının Arsuz'unu planladılar

Milletvekili Özel; “İskenderun Şehir Hastanesi ve TOKİ konutlarına ulaşım rahatlayacak”

Bakan Yumaklı: Soğutma çalışmalarına başlandı

Sivas katliamda yaşamını yitirenler, İskenderun'da anıldı

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar’dan Hatay ve Kilis’te tarımsal inceleme

Kabotaj Bayramı kutlandı

CHP'li Servet Mullaoğlu: "Partimize yönelik saldırılar siyasi darbe girişimidir"

AKP'den genişletilmiş il danışma meclisi toplantısı

  • BIST 100

    10971,52%1,24
  • DOLAR

    42,03% 0,24
  • EURO

    48,46% -0,18
  • GRAM ALTIN

    5412,27% -0,31
  • Ç. ALTIN

    9047,60% 0,46