Bir ayda yüzde 120 arttı

Sağlık Bakanlığı, 20-26 Mart arasında illere göre her 100 bin kişide görülen Covid-19 vaka sayılarını açıkladı.

GÜNCEL 31.03.2021 16:53:04 0
Bir ayda yüzde 120 arttı

İskenderun/SES

 Bakanlığın açıkladığı sayılara göre Hatay´da koronavirüs vaka sayısı bir ayda yüzde 120 oranında arttı. Daha önce 40.56 olan vaka sayısı, son açıklamaya göre 89,13´e ulaştı. Sağlık Bakanlığının açıkladığı ve 20-26 Mart tarihleri arasında illere göre her 100 bin kişide görülen covid-19 vaka sayısının Hatay´da 89,13´a ulaştığı duyuruldu. Bakanlık açıklamasına göre, vaka sayıları, Hatay´ın çevresindeki illerden Kilis´te 324,25, Osmaniye´de 244,10, Gaziantep´te 134,16. Mersin´de110,66 ve Adana´da 86,95. Bu sayı, İstanbul´da ise 401,62, Ankara´da 184,29 İzmir´de de 156,48 oldu.

Kanser hastalarına öncelikli aşı var
İskenderun´da özel sağlık hizmeti veren Gelişim Hastanesinin Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Dr. S. Ezgi Oymak, kanserin dünyada en ölümcül ikinci hastalık olduğunu belirtti ve erken tanının kanser ölümlerini azaltabileceğini ifade etti. Kanserin en önemli belirtilerini anlatan Dr. Oymak, “şu değerlendirmeyi yaptı: 'Vücuttaki hücrelerin kontrolsüz bir şekilde çoğalması olarak bilinen kanserde, erken teşhis hayati öneme sahip.

Uzun süren öksürük, memede kitle fark edilmesi, koltuk altı, boyun gibi alanlarda ele gelen yumru, yutmada güçlük, aniden kilo alımı veya kaybı, bağırsak alışkınlıklarındaki değişiklikler, kanlı idrar, dışkıda kan görülmesi, ses kısıklığı, karın ağrıları, iştahsızlık, yorgun hissetme en sık karşılaştığımız kanser belirtileridir. Bu belirtiler uzun süre devam ediyorsa, mutlaka uzman hekime başvurmak gerekir. Ancak bu belirtilerin ortaya çıkmasını beklemeden, tarama programları sayesinde kanser gelişmeden ya da yayılmadan fark etmek mümkün olmaktadır. KETEM birimlerinde ücretsiz olarak yapılan kanser taramaları yapılmaktadır. Kadınlar için meme kanseri taraması için 40 yaşından itibaren senede bir mamografi yapılması, yine her sene rahim ağzı kanseri tarama için smear yapılması tavsiye edilmektedir. Erkekler için 50 yaşından itibaren prostat kanseri taraması için muayene ve PSA testi bakılması; hem kadın, hem de erkekler için kolon (kalın bağırsak) kanseri taraması için 50 yaşından itibaren 5-10 yılda bir kolonoskopi yapılması önerilmektedir. Taramalarınızı ertelemeyin, tanı almayı geciktirmeyin.'

“Kanser hastaları, koronavirüse karşı daha dikkatli olmalı”
Koronavirüs salgınında, kanser hastalarına salgına karşı önerilerde bulunan Dr. Ezgi Oymak, enfeksiyondan en fazla etkilenen hasta gruplarından birisinin kanser hastaları olduğunu anımsattı ve kanser öyküsü olanların, kanser hastalarının kendilerini salgına karşı korumalarını, el hijyenine dikkat etmelerini, sosyal mesafeye uymalarını, gerekmediği sürece dışarı çıkmamaları ve maske kullanmalarını istedi. Sağlık Bakanlığı covid-19 aşılama programında kanser hastalarına öncelik verildiğini de anlatan Dr. Oymak, “Kanser hastalarının, koronavirüs enfeksiyonuna karşı aşı yaptırmalarını özellikle tavsiye ediyoruz. Aktif tedavide olan hastaların da ne zaman aşı yaptırabileceği konusunda hekimlerine başvurmaları önemli' değerlendirmesini yaptı.

HBB'den grevdeki işçilere destek

Hatay ormanları yanıyor

Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

Payas Plajına 'Su Oyun Parkı'

"Hatay, santraller ve taş ocaklarına teslim edildi"

25 yıl sonrasının Arsuz'unu planladılar

Milletvekili Özel; “İskenderun Şehir Hastanesi ve TOKİ konutlarına ulaşım rahatlayacak”

Bakan Yumaklı: Soğutma çalışmalarına başlandı

Sivas katliamda yaşamını yitirenler, İskenderun'da anıldı

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar’dan Hatay ve Kilis’te tarımsal inceleme

Kabotaj Bayramı kutlandı

CHP'li Servet Mullaoğlu: "Partimize yönelik saldırılar siyasi darbe girişimidir"

AKP'den genişletilmiş il danışma meclisi toplantısı

  • BIST 100

    10837,30%-0,31
  • DOLAR

    41,99% 0,17
  • EURO

    48,60% 0,06
  • GRAM ALTIN

    5447,06% 0,32
  • Ç. ALTIN

    9006,14% 0,00