Belediyeden gündüz bakım evi

Arsuz Belediyesi ve Türk – Alman Dostluk Cemiyeti Krefeld Derneği işbirliğiyle tamamlanan ‘Arsuz Belediyesi Minik Kaşifler’ Gündüz Bakım Evi'nin açılışı yapıldı. Gündüz Bakım Evi, Arsuz Belediyesi hizmet binası arkasında bulunuyor

GÜNCEL 26.05.2024 17:29:00
Belediyeden gündüz bakım evi

İskenderun/SES
Minik Kaşifler Gündüz Bakım Evi’nin açılışına, Arsuz Kaymakamı Hasan Gökpınar, Arsuz Belediye Başkanı Sami Üstün, Arsuz Garnizon Komutanvekili Yarbay Meliha Sezal, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Gün, Arsuz Jandarma Komutanı Yüzbaşı İbrahim Dündar, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Türk – Alman Dostluk Cemiyeti Krefeld Derneği YK Üyesi Adil Çolakoğlu ve meclis üyeleri de katıldı. 

Gündüz Bakım Evi’nin açılışında emeği olanlara teşekkür eden Arsuz Belediye Başkanı Üstün, “Bizler, bizden sonra ne olacak diye düşünmeyen, bu bayrağı şan ve şerefle bir sonraki döneme bırakacağımız nesiller yaratmak adına üstümüze düşen bütün sorumlulukları yerine getirmek adına halkımıza bir söz verdik. Dedik ki, biz Arsuz olarak çok büyük bir aileyiz. Ve Arsuz’un tekrar ayağa kalkması noktasında herkesin yapacak bir görevi, herkesin bir sorumluluğu var dedik. Bugün geldiğimiz noktada bu gündüz bakım evinin, kreşimizin inşaası söz konusunda bizlere bağışlarıyla destek olanlara teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Ebeveylerini kaybeden çocuklar da kreşe kaydedilecek

Arsuz Kaymakamı H. Hasan Gökpınar, 'en hayırlı yardım ve yatırımın çocuklara olduğununu vurguladığı konuşmasında okul öncesi özel kuruluşlardaki ücretler karısında sadece maliyetin gözetilerek ücretlendirilecek belediye kreşinin rekabetinin fiyatlara yansıyabileceğini kaydetti. Gökpınar, 6 Şubat depremlerinde ebeveylerini kaybetmiş ve aile büyükleriyle aşayan çocukların da kreşe kaydederek gelişimlerine katkı vermek istediklerini fade etti.

Çolakoğlu: İnsana dair en önemli yatırım

Türk – Alman Dostluk Cemiyeti Krefeld Derneği adına yaptığı konuşmada Adil Çolakoğlu, depremin hemen ardından bölgeye yardım eliyle ulaştıklarını, kreşi  sevgi ve güven ortamının sağlandığı, insana dair önemli bir yatırım olarak planladıklarını belirtti. Okul öncesi eğitimin bireyin gelişimindeki önemine işaret eden Çolakoğlu, kreş çalışanlarının ise rehber ve rol model olacaklarını vurguladı.

Önceki dönem belediye Başkanı Asaf Güven de kreşin kendi yönetim döneminde çevre düzenlemesi aşamasına getirdikleri hatırlatarak,  2023 yılının zorluklarının altından birlik, dayanışma ve koordinasyon ile kalkınmaya çalışıldığını ifade etti.

Anahtar Kelimeler: Belediyeden gündüz bakım

Gazeteci Bakoğlu 14. kez seçildi

İskenderun Kaymakamı çöken bina alanında inceleme yaptı

İskenderun’da yıkım sırasında 6 katlı bina çöktü: Can kaybı yaşanmadı

İskenderun’da metruk bina çöktü: Ekipler enkaz kaldırıyor

İskenderun’da ağır hasarlı bina yıkım sırasında çöktü

Can Atalay’dan çocuk ölümleri tepkisi: “Hatay’da ölüm çukurları oluştu”

Adnan Şefik Çirkin’den depremde kayıp çocuklar için soru önergesi: 30 çocuk hâlâ aranıyor

Avukat Alkan Falay’a saldırıya Hatay Barosu’ndan tepki

Cebike TOKİ konutlarında yangın: 13 kişi tahliye edildi

Arsuz–İskenderun yolunda kamuflajlı araçta 19 yasadışı göçmen yakalandı

Hatay merkezli rüşvet operasyonunda 26 tutuklama: 8 ilde eş zamanlı baskın

Esnafın sandık mesajı: Değişim ve güven vurgusu

Arsuz’a krom ocağı için “noter taahhüdü” verildi

Hatay’da 10 Şubat’tan bu yana 4 çocuk suda boğularak hayatını kaybetti

HBB'den grevdeki işçilere destek

  • BIST 100

    16252,82%1,87
  • DOLAR

    44,20% 0,05
  • EURO

    51,09% 0,35
  • GRAM ALTIN

    7093,24% -0,27
  • Ç. ALTIN

    11584,42% 0,00