Belediyeden ´ağızlık cezası´

İskenderun Belediyesi, kentin sahilindeki parkta tasmayla köpeklerini dolaştıran yurttaşlara aköpeklerin ağızlıklarının bulunmadığı gerekçesiyle İskenderun Belediyesi Zabıta Yönetmeliğinin 91. ek maddesi kapsamında ceza yazdı.

GÜNCEL 27.12.2018 10:58:23 0
Belediyeden ´ağızlık cezası´

Akın Bodur/İskenderun

Cezalar lira karşılığı belediye encümeninin onayı sonrası belirlenecek.

Sözlü şikayete cezai işlem
Edinilen bilgiye göre, sahildeki Atatürk Parkında cins köpeğini tasmasına bağlı zincirine tutaran dolaştıran M.D. adı yurttaş hakkında, bazı kişiler polise sözlü şikayette bulundu. Şikayet üzerine polis de ilgili kurum olan İskenderun Belediyesi zabıta ekiplerini çağırarak, işlem yapılmasın istedi.
M.D. adlı yurttaş ise kendisine ceza yazılmasına itiraz etmediğini ancak bir yönetmelik ihlali varsa sahilde köpeklerini dolaştıran herkese ceza yazılmasını istedi ve bunda ısrarcı oldu. 'Madem şikayet üzerine ceza işlemi yapıyorsunuz, o zaman da ben de şikayet ediyorum ve diğerleri hakkında da işlem yapın' diyen M.D. adlı yurttaşın sözlü şikayeti üzerine belediye zabıtası tarafından parkta köpeklerini dolaştıran yurttaşlara ceza yazıldı.

Tutanağın nedeni ´ağızlık takmamak´
İskenderun Belediyesi Zabıta Yönetmeliğinin 91. ek maddesinin '... Kedi, köpek gibi hayvanlara süresi içerisinde aşı yapılmadan, tasması, markası, ağızlığı gibi tedbirler alınmadan dolaştırılması yasaktır' ifadesi yer alıyor.
Köpeklerin ´ağızlıkları´ takılı olmadığı gerekçesiyle 1068 ve 5728 sayılı kanunlar kapsamında yurttaşlara ceza yazan İskenderun Belediyesi Zabıta ekipleri de ´durum tespiti idare yaptırım tutanağı´na şunları yazdı: '... Yaptığımız denetim ve kontrollerde, sahilde iç bulvarda, köpeğini ağızsızlık, markasız dolayısıyla tedbir almadan dolaştırdığı tarafımızdan tespit edilmiştir...'
İskenderun´da köpeklerine ağızlık takmadığı gerekçesiyle ceza yazılan yurttaşların ödeyeceği ceza miktarı ise encümen kararı sonrasında belirlenecek. Ceza yazılan yurttaşlardan M.D., köpeğini İstanbul´da da aynı şekilde dolaştırdığını ama şimdiye kadar öyle bir şikayet ya da işlem yapılmadığnı söyledi. Birçok yurttaş da ceza ödemeleri için tutulan tutağın şaşkınlığını yaşadığını ifade etti.

HBB'den grevdeki işçilere destek

Hatay ormanları yanıyor

Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

Payas Plajına 'Su Oyun Parkı'

"Hatay, santraller ve taş ocaklarına teslim edildi"

25 yıl sonrasının Arsuz'unu planladılar

Milletvekili Özel; “İskenderun Şehir Hastanesi ve TOKİ konutlarına ulaşım rahatlayacak”

Bakan Yumaklı: Soğutma çalışmalarına başlandı

Sivas katliamda yaşamını yitirenler, İskenderun'da anıldı

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar’dan Hatay ve Kilis’te tarımsal inceleme

Kabotaj Bayramı kutlandı

CHP'li Servet Mullaoğlu: "Partimize yönelik saldırılar siyasi darbe girişimidir"

AKP'den genişletilmiş il danışma meclisi toplantısı

  • BIST 100

    10951,27%1,05
  • DOLAR

    42,05% 0,21
  • EURO

    48,54% -0,21
  • GRAM ALTIN

    5445,35% 0,29
  • Ç. ALTIN

    9041,14% 0,39