Belediyeden 78. yıldönümü etkinliği

Hatay´ın anavatana katılmasının 78. yıldönümü dolayısıyla Hatay Valiliği ve Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan tören ve etkinliğin yanı sıra Antakya Belediyesi de tarihçi Talha Uğurluel´in Hatay´ın bağımsızlık ve

25.07.2017 10:49:54 0
Belediyeden 78. yıldönümü etkinliği

15 Temmuz Milli İrade Parkı´nda düzenlenen etkinlikte Antakya Kaymakamı Eflatun Can Tortop, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, AKP Antakya İlçe Başkanı Ramazan Alpaslan, belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları, daire müdürleri, belediye çalışanları, parti teşkilatı üyeleri ve çok sayıda Antakyalı katıldı. Hatay´ın tarihi, anavatana katılma süreci, bu süreçte Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün gösterdiği gayret ve başarısını ele alan ve bu coğrafyada verilen mücadeleleri tarihsel derinliğiyle aktardığı programda tarihçi Talha Uğurluel´e yöresel ürünlerden oluşan hediye paketi ile Çağlar İçinde Antakya kitabı sunuldu. Konferansı değerlendiren Kaymakam Tortop; “Ünlü tarihçi-yazar Talha Uğurluel hocamızın anlattıkları tarihin içinde güzel bir ufuk turu oldu” dedi.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Başkan İsmail Kimyeci de “Hatay´ın, Türkiye Cumhuriyet´inin bir evladı olarak var olmak ve dünyaya gücümüzü göstermek bir ayrıcalıktır. Atalarımız, 19 yıl boyunca yaşadığımız coğrafyayı düşman eline bırakmamak için her türlü zorluğa, her türlü cefaya göğüs germişlerdir. Hiçbir zaman bu zorluklara rağmen baş eğilmemiş, boyun bükülmemiştir. Vatanımızı, bayrağımızı, namusumuzu korumak için binlerce şehit verdik. 19 yıl Hatay´ımız için uzun bir zaman olsa da sonuç olarak Türkiye Cumhuriyet´inin bir parçası olan ve şanlı ülkemizin şanlı, şerefli bir yurdu olmayı tercih etmiştir. Bunun için Hataylı olmaktan gurur duyuyorum. Türkiye Cumhuriyeti´nin evladı olmaktan tüm Hataylılar gibi gurur duyuyorum” diye konuştu.

HBB'den grevdeki işçilere destek

Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

Tarihi hamam yıkımda da hasar aldı

Mimarlar çağrı: Süre uzatılmalı, destek arttırılmalı

Plana itirazın son günü 20 Haziran

Gülcihan’a arıtma tesisi geliyor

İş insanı Atilla Demirkent yaşamını yitirdi

TOKİ, Arsuz'da arsa satıyor

Arsuz'da yoğunluk yine 'zirveye' ulaştı

Kurban Bayramı kutlandı

Otogarda 'bayram denetimi'

Resmi bayramlaşma bugün

Hatay’da kuraklık kapıda

  • BIST 100

    11000,26%6,06
  • DOLAR

    41,32% 0,06
  • EURO

    48,67% 0,19
  • GRAM ALTIN

    4889,00% 0,10
  • Ç. ALTIN

    7888,34% 0,00