Bayramda 'uçurtma şenliği'

Akın Bodur/İskenderun

İSKENDERUN 24.04.2024 11:29:00 0
Bayramda

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) İskenderun Şubesi ve İskenderun Körfez Lions Kulübü işbirliğiyle, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında uçurtma şenliği düzenlendi. Şenliğe katılan ADD İskenderun Şubesi Başkanı Ali Akyol ve İskenderun Körfez Lions Kulübü Başkanı Gökçe Önal, yöneticilerle birlikte çocuklara uçurtma, balon, şeker ve Türk bayrağı dağıttı. Uçurtma şenliğinde çocuklara 400 uçurtmanın dağıtıldığı açıklandı.

Havalanan uçurtmalar çocukları sevindirdi

İskenderun Belediyesi'nin sahilde bulunan 3 nolu sosyal tesisinde dağıtılan uçurtmaları almaya ebeveynleriyle birlikte giden çocuklar, Mustafa Kemal Atatürk'ün kendilerine armağan ettiği 23 Nisan Çocuk Bayramında paket içinde aldıkları uçurtmaları kurdu ve sahildeki parkta koşarak uçurdu. Uçurtmalan gökyüzünde süzülürken, zaman zaman rüzgarın yetersiz olması ya da uçurtmanın yanlış kurulması nedeniyle uçurulamayan uçurtmalar da bazı çocukları üzdü.
Güneşli havada sahildeki Atatürk Parkının uzantısındaki yeşil alanda koşarak uçurtmalarını havalandıran çocuklar, bunun mutluluğunu gülerek ve eğlenerek yüzlerine yansıttı, mutlu olduklarını gözleriyle ifade etti. Uçurtma şenliğinde, bazı ebeveynler de çocuklarının uçurduğu ya da uçuramadığı uçurtmaları koşarak havalandırdı ve çocukluk günlerine dönüp, o anları da yaşadı.

"Şenlikteki amacımız, çocukların mutlu olmasıydı" 

ADD İskenderun Şubesi yöneticilerinden Şenay Yılmaz, uçurtma şenliği etkinliğini dernekleri ve lions kulübü işbirliğiyle düzenlediklerini anımsattı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayan ve günü  çocuklara bayram olarak hediye eden Mustafa Kemal Atatürk'ü de minnetle andığını ifade eden Yılmaz, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenen şenlikteki amacımız, çocukların mutlu olması, onlar mutlu olunca bizim de mutlu olmamız ve ülkemizin mutlu olması. Çocuk bayramında, çocuklar mutlu olsun diye yaptığımız etkinlik büyük ilgi gördü, yoğun bir katılım oldu. Çok fazla uçurtma, balon, şeker ve bayrak dağıttık. Biz bu kadar katılım olacağını düşünemedik ve bu katılımdan da çok mutlu olduk. Bir dahaki seferlerde ve ilerle düzenleyeceğiz etkinliklerde daha hazırlıklı olacağız" diye konuştu.

“Bayramının ruhuna uygun etkinlik yaptık”

ADD İskenderun Şubesi yöneticilerinden Mehmet Çağlar da 23 Nisan Çocuk Bayramında alana gelen çocuklara 400 uçurtma, 200 balon ve iki kutu şeker dağıtımı yaptıklarını, sahildeki çocuklara da bayrak dağıtımı yaptıklarını söyledi. Çağlar, "Çocuk Bayramında, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının ruhuna da uygun, güzel bir etkinlik yaptık. uçurtma şenliği çok renkli geçti. Çocukları mutlu ettik. En kısa zamanda yeni etkinliklerle hem çocuklara hem de ebeveynlere seslenmeye devam edeceğiz" değerlendirmesini yaptı.


Anahtar Kelimeler: Bayramda 'uçurtma şenliği'

"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

Üst aramasında 281 sikke çıktı

Masatlı, koordinatörlük sürecini anlattı

"Evi ve eşyayı boşalt" tebligatı

İskenderun’da bin noktaya çöp kutusu

Özhaseki: Herkese mahallesinde ikamet çabasındayız

10 yıl sonra basın toplantısı

"281 bin ton sera gazı salımı önlendi"

Mimarlar, 70. yılı baloyla kutladı

Orta hasarlı binalara 3 aylık ek süre!

"Basın özgürlüğü her açıdan koruma altında"

Okulda öğretmene şiddete "örgütsel tepki"

Liseden, "şiir ve müzik"

İSTE, Uluslararası Havacılık Eğitim Fuarına katıldı

Meclis, 2023 yılı hesabını onayladı

  • BIST 100

    10183,38%0,24
  • DOLAR

    32,21% 0,14
  • EURO

    35,08% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2473,46% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3933,17% 0,00