´Battı-çıktı´ sürüyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve yapımına geçen yıl Temmuz ayında başlanan İskenderun´un Pac Meydanındaki battı-çıktı projes sürüyor.

GÜNCEL 18.07.2018 11:15:33 0
´Battı-çıktı´ sürüyor

İskenderun/SES

Pac Meydanı ile Tayfur Sökmen Bulvarı arasını kapsayan 1.700 metre uzunluğundaki battı-çıktı projesi, Pac, Üst Geçit ve Tayfur Sökmen kavşaklarından oluşuyor. 1.700 metrelik yolda, 6 adet yan yolla, kavşaklara bağlantı sağlanacak.
Pac projesinde gabari yükseklikleri değişse de asfalt ile üst tabliye arası yüksekliğin ortalama 5.5 metre olduğu ifade idildi. Projede servis yolları asfaltlanırken, kavşak düzenlemelerine de başlandı. Kavşakların önümüzdeki günlerde yeşillendirilerek estetik bir yapıya kavuşturulacağı belirtildi. İskenderun´un trafik yükünü yüzde 30 civarında rahatlatması beklenen projedeki üst korkuluklar, battı-çıktı içi alt ve üst cephe betonları da sürüyor. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da proje güzergâhında yaptığı inceleme sonrası, proje hakkında ilgililerden bilgi aldı. Bir yıldır devam eden projede işlerin önemli bir bölümünün tamamlandığı, geriye kalan noksanların tamamlanması ve proje güzergâhının asfaltlamasıyla, önümüzdeki günlerde yolun hizmete gireceği ifade edildi. Asfaltlanan ve trafiğe açılan yan yollar ile her üç kavşakta trafik akarken, yüklenici firma personeli de çalışmasına devam ediyor.

Anahtar Kelimeler: hbb

Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yerinde dönüşümde 'müteahhit sorunu'

Kimyon: 5.000'lik onaylanmadan 1/1.000 kararı alınmış

Doğrudan temin yüzde 50 azalsın

DASİFED'e yeni yönetim

Meclis, komisyonlarını seçti

İSKOOP, 25 Nisan'da faaliyete girecek

Plana 837+41 itiraz

Konteyner çarşı taşınıyor

Hatay'dan 20+3 delege oy kullandı

Can Atalay’dan 'tutuklu öğrenciler' mesajı

Arsuz'a 2 başkan yardımcısı daha

  • BIST 100

    10743,2%1,17
  • DOLAR

    40,66% 0,07
  • EURO

    46,42% -0,05
  • GRAM ALTIN

    4305,31% 0,14
  • Ç. ALTIN

    6928,30% 0,00