Bakan Bilgin Hatay’da

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ile birlikte İskenderun Garı'nda barınan depremzede kadınlarla bir araya geldi.

HATAY 10.03.2023 19:56:00 0
Bakan Bilgin Hatay’da

Afetzedelerin ihtiyaç ve taleplerini dinleyen Bilgin, İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek ve diğer ilgililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı. İlçede konteyner kent kurulacak alanlarda incelemelerde bulunan Bakan Bilgin ve Genel Başkan Atalay, Afet Koordinasyon Merkezi'nde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile de bir araya geldi.

İskenderun’daki ziyaretlerinin ardından Hatay’ın Defne ilçesine geçen Bakan Bilgin ve Atalay, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin kurduğu çadır kenti ziyaret ederek burada kalan vatandaşların sorun ve taleplerini dinledi.

Bakan Bilgin, depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için gayretli bir organizasyon yürütüldüğünü ifade ederek, “Milletimizin, bu felaketin acılarını unutması kolay değil ama karşılaştığımız bu zorlukları el birliğiyle aşacağız. Biz sizin yanınızdayız. Ne talebiniz olursa her an Sayın Valimiz ve arkadaşlarımız burada, bize iletin, yeter. Tekrar geçmiş olsun” dedi. Bilgin, Türk-İş kadın sendika temsilcilerinin de kendilerine eşlik ettiğini dile getirerek, buruk da olsa kadın depremzedelere, Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde yanlarında olduklarını hissettirmek istediklerini vurguladı.

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay da, "Şu anda sendikacılık yapmak zamanı değil, bölgedeki insanlara, çocuklara dokunmak zamanı. Bugün onun için geldik" diye konuştu.
 

Anahtar Kelimeler: bakan bilgin hatay’da

Seyfittinoğlu'na son görev

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

“Dönmez desteği CHP grubundan alıyor”

Cemevine büyükşehir onarımı

Narenciyede 'zirai don' kaybı

71 ton limonda 'yasaklı ilaç' kalıntısı

Yarıkkaya 75 kilometre hızla esti

Kadından kadına 2. kez köprü kurdu

Birleşik Krallığa, UR-GE projesi ziyareti

300 milyon lira borçlanma yetkisi

ATSO isim değiştiriyor

Alevi örgütlerinden çağrı: Suriye’de insan hakları ihlal ediliyor!

Işıkhan'dan 'değerlendirme toplantısı'

8 günlük firmaya 20 milyon liralık iş

  • BIST 100

    9078,43%-1,59
  • DOLAR

    38,47% -0,04
  • EURO

    43,61% -0,24
  • GRAM ALTIN

    4005,10% -1,59
  • Ç. ALTIN

    6629,81% 0,00