Ziraat Bahçesi´ne hastane yapılmasın!

MHP Milletvekili Ahrazoğlu, İskenderun´un Sakarya mahallesindeki Ziraat Bahçesinin bölge devlet hastanesi yapılması amacıyla Sağlık Bakanlığna devir edildiği iddiası, TBMM gündemine taşındı.

11.11.2017 08:20:53 0
Ziraat Bahçesi´ne hastane yapılmasın!

Hatay Milletvekili Mehmet Ahrazoğlu, İskenderun´da planlanan şehir hastanesinin, yeşili alan katletmeden daha uygun yere yapılması gerektiğini ifade etti. Ziraat Bahçesi, imar planında ´yeşil alan´ görünmesi nedeniyle imar planında değişiklik yapılmadan hastane yapılması mümkün bulunmuyor. 

TBMM genel kurulunda konuşan Hatay Milletvekili Ahrazoğlu, 'İskenderun Sakarya Mahallesi´nde ziraat bahçesi olarak bilinen 267 dönüm olan ve içerisinde ağaçlıklar, fidanlıklar bulunan arazinin Sağlık Bakanlığına devredildiğinden bahsedilmektedir. Bu araziyle ilgili, Hatay Büyükşehir Belediyesi İmar Müdürlüğü tarafından yeşil alan olarak korunması kararı verilmiş ve bu karara İskenderun Belediye Meclis üyeleri de Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri de uymuştu. Eğer alana hastane yapımı kararı alınmışsa, İskenderun´da şehir hastanesi yapılacaksa; Arsuz-Belen tarafında veya Payas´ı, Dörtyol´u da içerisine alacak şekilde Denizciler-Akçay tarafında daha müsait alanlar bulunmaktadır. Hastane yapılacaksa, bu bölgeye yapılsın. İskenderun´un böyle bir yeşil alandan mahrum edilmemesi gerekir. Bu konuda da Sağlık Bakanlığının duyarlı olmasını istiyoruz' diye konuştu. Milletvekili Ahrazoğlu, İskenderun kent merkezinde bulunan Karayolları alanının da yeşil alana dönüştürülmesi için gerekli çalışmanın yapılmasını istedi.

HBB'den grevdeki işçilere destek

Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

Tarihi hamam yıkımda da hasar aldı

Mimarlar çağrı: Süre uzatılmalı, destek arttırılmalı

Plana itirazın son günü 20 Haziran

Gülcihan’a arıtma tesisi geliyor

İş insanı Atilla Demirkent yaşamını yitirdi

TOKİ, Arsuz'da arsa satıyor

Arsuz'da yoğunluk yine 'zirveye' ulaştı

Kurban Bayramı kutlandı

Otogarda 'bayram denetimi'

Resmi bayramlaşma bugün

Hatay’da kuraklık kapıda

  • BIST 100

    10372,04%-0,10
  • DOLAR

    41,28% -0,05
  • EURO

    48,42% -0,08
  • GRAM ALTIN

    4843,10% -0,04
  • Ç. ALTIN

    7890,79% 0,00