Aynı havuzdan çıkıp milli takıma uzandılar

Aynı havuzdan çıkıp  milli takıma uzandılar

Hatay´ın İskenderun ilçesinde 6 arkadaş 'su topu' sporunda gösterdikleri başarıyla milli takım formasını giymenin gururunu yaşarken azmiyle çevresindekilere de örnek oluyor.

Berkay Arıkan/İskenderun

Türkiye´nin tek bayan su topu ilçe takımı olan İskenderun Yüzme İhtisas Kulübü´nde forma giyen 6 arkadaş, sabahın ilk ışıklarında uykularından fedakarlık ederek girdikleri havuzda antrenman yapıyor.

Uluslararası şampiyonalara davet edildiler
Kısıtlı imkanlara rağmen mücadele etmekten vazgeçmeyen sporcular, gösterdikleri azimle Türkiye Su Topu Federasyonu tarafından çeşitli yıllarda Avrupa ve Balkan Şampiyonası´na davet edilerek ay yıldızlı formayı giymenin sevincini yaşadı.
Sporculardan Ecehan Temel, 2015 yılında Sırbistan´da düzenlenen Avrupa Bayanlar Su Topu Şampiyonası´nda milli takım formasını giyerken, Melis Kuseyri de 2017 yılında Bulgaristan´da düzenlenen Balkan Oyunları Su Topu Şampiyonası´nda Türkiye adına ter döktü.
Ceren ve Nazlıcan Bulut kardeşler ile Zeynep ve Ayşe Kılıç kardeşler de gösterdikleri gayretle 2014, 2015 ve 2017 yıllarında Hollanda, Romanya, Bulgaristan´daki Avrupa ve Balkan Şampiyonası´na davet edilip, Türkiye adına mücadele etti.

Kulübün başantrenör Murat Kaptanoğlu, kulüplerinden bugüne kadar toplam 8 sporcuyu milli takıma kazandırdıklarını söyledi.
Bunlardan 6´sının yakın zamanda Avrupa ve Balkan Şampiyonası´nda U15, U16, U17, U19 ve A Milli Bayan Su Topu kategorilerinde Türkiye´yi temsil ettiğini ifade eden Kaptanoğlu, öğrencilerinin başarısının kendilerini de gururlandırdığını belirtti.
Türkiye ulusal liglerinde mücadele eden tek ilçe takımı olduklarının altını çizen Kaptanoğlu, milli takıma nitelikli oyuncu kazandırılması için daha çok havuzun ilçeye kazandırılması gerektiğini dile getirdi.
Kulüp olarak öğrencileriyle geçtiğimiz sezon U19 Bayanlar Su Topu Birinci Ligi´ni Türkiye Şampiyonu olarak tamamladıklarını vurgulayan Kaptanoğlu, 'Başarı bir ekip işidir. Birlik ve beraberlik içerisinde hareket ettikçe hedeflerimize ulaşmaya çalışıyoruz. Sporcuların 13 kişilik Türk milli takımı kadrosunda yer aldığını görmek de bizler için gurur verici oluyor.' dedi.
Öğrencileri küçüklükten yetiştirerek su topu sporuna kazandırdıklarını ifade eden Kaplanoğlu, diğer sporcuların da milli oyuncuları örnek alarak kendilerine hedefler koyduğunu sözlerine ekledi.



Seyfittinoğlu'na son görev

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

“Dönmez desteği CHP grubundan alıyor”

Cemevine büyükşehir onarımı

Narenciyede 'zirai don' kaybı

71 ton limonda 'yasaklı ilaç' kalıntısı

Yarıkkaya 75 kilometre hızla esti

Kadından kadına 2. kez köprü kurdu

Birleşik Krallığa, UR-GE projesi ziyareti

300 milyon lira borçlanma yetkisi

ATSO isim değiştiriyor

Alevi örgütlerinden çağrı: Suriye’de insan hakları ihlal ediliyor!

Işıkhan'dan 'değerlendirme toplantısı'

8 günlük firmaya 20 milyon liralık iş

Kentte 'genel denetim'

Ramazan Şenliği incelemesi

İskenderun ADD'ye yeni yönetim

3 belediyeden Suriye ziyareti

AKP'den eş zamanlı '28 Şubat' açıklaması

Hatay Turizm Master Planı Çalıştayı

HBB'den Ramazan denetimi

Deprem kadın ve engellileri üretimden çekti

Yüksekokullarda müdürler değişti

Standart dışı üretim de sürüyor ceza da

Hatay'da tarımı 'don' vurdu

Milletvekili Çirkin: Kaç mükellef mücbir sebepten yararlandı?

Tescilli binaların restorasyon toplantısı

Gümrüklü antrepo işletmecilerinin ziyareti

CHP, iş insanlarıyla buluştu

Yükleniyor

  • BIST 100

    9078,43%-1,59
  • DOLAR

    38,47% -0,04
  • EURO

    43,61% -0,24
  • GRAM ALTIN

    4005,10% -1,59
  • Ç. ALTIN

    6629,81% 0,00