´Ayla´nın oyuncuları İskenderun´da

´Ayla´nın oyuncuları İskenderun´da

´Yabancı Dilde En İyi Film´ kategorisinde Oscar´a aday adayı gösterilen 'Ayla' filminin oyuncuları, kentleri dolaşıp, film galasını yapmayı sürdürüyor.

İskenderun ve Antakya´da günler öncesinde gösterime sunulan ´Ayla´nın kentteki galasına oyuncular Kim Seol, Murat Yıldırım, Meral Çetinkaya ve İlber Gürtunca ile 'Ayla' ismi verilen Koreli Eunja Kim ile yönetmen Can Ulkay ve, yapımcı Mustafa Uslu´da katıldı. 

İskenderun PrimeMall´da düzenlenen basın toplantısına katılan filmin yönetmeni Ulkay, birçok kenti dolaştıklarını anımsattı. İskenderun´un kendileri için en önemli şehir olduğunu belirten Ulkay, 'Kahraman astsubayımız Süleyman Dilbirliği eylül ayının 1950 senesinde 5 bin 90 askerle birlikte buradan yola çıktı. Ayla filminin başlangıç yeri burası' dedi.
Filmin yapımcısı Uslu da, hikayenin dünyada eşi benzeri olmayan merhameti anlattığını söyledi. Uslu, 'Allah´a şükürler olsun ki bu hikaye ülkemize ve ülkenin güzel insanlarına nasip oldu' diye konuştu. Oyuncular Yıldırım, filmin sevgi filmi olduğunu belirtip, 'Biz çok severek yaptık. İnşallah Oscar´da da yolumuz açık olur. Film çekimleri ve Süleyman abinin hikayesi de burada başladı. Gerçekten Süleyman abinin hepimizin duasına çok ihtiyacı var. Özellikle İskenderunlular dua ederse daha etkili olur diye düşünüyorum' şeklinde konuştu. Savaşta Türk askerlerinin bulup 'Ayla' ismini verdiği Koreli Eunja Kim ile Kim Seol de seyircileri selamladı. Konuşmaların ardından film, seyircilerle buluştu.
Film ekibi, Antakya´da da bir AVM´deki galada seyirciyle biraraya geldi. Galada, Ayla ismini verdiği Koreli Eunja Kim, film oyuncuların çok emek verdiğini belirtti. Kim, 'Umarım bu film dünyada izlenir ve dünyada gösterime girmesiyle beraber savaşlar olmaz, hiçbir çocuk yalnız kalmaz, bütün insanlar mutlu olur' dedi. Kim Seol da 'Dünyadaki bütün tankları, kimsenin görmediği bir yere saklamak istiyorum ki savaşlar çıkmasın' değerlendirmesini yaptı.



Anahtar Kelimeler: Ayla oyuncuları İskenderun

"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

HBB, 55 köy konutunu bakanlığa devredecek

AKAD uluslararası toplumu göreve çağırdı

Asfalt ihalesine itiraz

Cilvegözü'ne TIR parkı

Öykü yazarı Özyıldız: Hikaye, küçük insanların yaşamındadır

İskenderun’da 1 günlük ücretsiz otobüs

Yeni spor tesisleri için inceleme

CHP, insani koridor istedi

Hemşire Sevcan’ın tabutunu kadınlar taşıdı

Suriye patriklerinden ortak açıklama

İskenderun Emek Demokrasi Platformu'undan Suriye açıklaması

Milletvekili Çalışkan: Türkiye rol üstlenmeli

Bakan Göktaş Hatay'daydı

İHD İskenderun: Kadınlar, her türlü ihlaline karşı mücadele ediyor

Kadınlar barış için yürüdü

Karanfil ve broşür dağıttılar

Mengüç: Kadınlar devrimin öncüsü olmaya devam edecek

6 nokta 'sanayi bölgesi'

Serinyol-Madenli yoluna 'yaz planı'

Çinçin'den isim değişikliği açıklaması

Konteyner ketteki kadınlara 'gün ziyareti'

HBB'den toprak analizi

"Çiftçilere acil destek paketi hazırlanacak mı?"

“Dönmez desteği CHP grubundan alıyor”

Cemevine büyükşehir onarımı

Narenciyede 'zirai don' kaybı

71 ton limonda 'yasaklı ilaç' kalıntısı

Yükleniyor

  • BIST 100

    9203,37%1,11
  • DOLAR

    39,62% 0,16
  • EURO

    45,68% 0,20
  • GRAM ALTIN

    4296,95% 0,15
  • Ç. ALTIN

    6933,62% 0,33