Av. Dönmez: Kapalı mekanda yazılı emrin bildirilmesi zorunluluk

Ailesiyle İskenderun´da yemek yediği lokantada kimliğini almak isteyen polislerden dayanak sormasının ardından gözaltına Hatay Barosu Başkanı Ekrem Dönmez, bugün Hatay Adliyesi Baro odasında düzenlediği basın toplantısında, “Kapalı m

GÜNCEL 30.07.2020 15:34:22 0
Av. Dönmez: Kapalı mekanda yazılı emrin bildirilmesi zorunluluk

Hatay Barosu Başkanı Ekrem Dönmez, polisler hakkında şikayetçi olduktan sonra adliyede basın açıklaması düzenledi. Ekrem Dönmez, polisin, bir vatandaşı aramadan ya da kimlik sorgusunu yapmadan önce, istendiği takdirde ‘karar ve yasal dayanağını vatandaşa beyan etme´ hükümlüğünün olduğunu ifade eden Dönmez, “Polis kıyafetiyle mekân basıp insan kaçırıldığı olaylar yaşadık. Polisin polis olduğunu vatandaşa nazik bir dille beyan etmesi gerekiyor. Kapalı mekânlarda yazılı emrin vatandaşa bildirilmesi gerekiyor. Bu bir zorunluluk” diye konuştu.

Görüntüleri paylaştığı İl Emniyet Müdürünün gözaltı uygulaması yapan polisleri koruduğunu kaydeden Dönmez, polisler hakkında ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma´ suçundan soruşturma başlatılmasını talep etti. CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Baro başkanları ve avukatların da destek verdiği basın açıklamasında Av. Ekrem Dönmez, “Bizim ‘polis´ mi yoksa ‘hukuk devleti´ mi olduğumuza karar vermemiz gerekiyor. Her istenmeyenin bastırıldığı, baskılandığı bir süreçten geçiyoruz. Dünkü olay da bununla bağlantılı. Çünkü polis ve bekçi yasasında vatandaşların hakları muğlaklaştırılarak polisin yetkisi arttırılıyor. Bununla birlikte kişisel hak ve özgürlükler kanun ve yönetmelikle uygulamaya dönüştürülüyor” diye konuştu.

“Hakkını vatandaşa doğru olarak ifade edemeyen polis, vatandaşın canını ve malını koruyamaz” diyen Av. Dönmez, “Ben polise avukat ve baro başkanı olduğumu söyleseydim, bu sorun yaşanmayacaktı. Fakat o baskıcı hale getirilip keyfi şekilde arttırılan polis yetkisinin bir vatandaşın özgürlüğünü gölgelediği yerde hak aramaya kalktığınızda şiddetle karşılaşırsınız. Dünkü olay buna bir örnekti” ifadesini belirtti.

HBB'den grevdeki işçilere destek

Hatay ormanları yanıyor

Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

Payas Plajına 'Su Oyun Parkı'

"Hatay, santraller ve taş ocaklarına teslim edildi"

25 yıl sonrasının Arsuz'unu planladılar

Milletvekili Özel; “İskenderun Şehir Hastanesi ve TOKİ konutlarına ulaşım rahatlayacak”

Bakan Yumaklı: Soğutma çalışmalarına başlandı

Sivas katliamda yaşamını yitirenler, İskenderun'da anıldı

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar’dan Hatay ve Kilis’te tarımsal inceleme

Kabotaj Bayramı kutlandı

CHP'li Servet Mullaoğlu: "Partimize yönelik saldırılar siyasi darbe girişimidir"

AKP'den genişletilmiş il danışma meclisi toplantısı

  • BIST 100

    10897,93%0,25
  • DOLAR

    41,98% 0,08
  • EURO

    48,82% 0,27
  • GRAM ALTIN

    5354,91% 1,04
  • Ç. ALTIN

    8925,65% -0,24