Asi´den 5 ton atık çıkarıldı

Hatay Büyükşehir Belediyesi, birden çok ilçesinden geçip, Samandağ´da İskenderun Körfezi´ne dökülen Asi Nehrinde yapılan temizlik çalışmalarında bir ayda 5 ton atık çıkarıldığını açıkladı.

GÜNCEL 12.09.2019 09:53:16 0
Asi´den 5 ton atık çıkarıldı

Antakya/SES

 HBB, Asi Nehri ile ilgili sorumluluk tartışmalarına takılmadan ekiplerin temizlik çalışmasını gerçekleştirdiğini, nehir yüzeyinde bulunan katı atıkları temizleme çalışmalarının sürdüğünü belirttiği yazılı açıklamasında şunlara yer verdi: 'Nehir yüzeyinde kirliliğe neden olan katı atıklar, tekne ve personeller vasıtasıyla file ile toplanıp poşetlenerek Asi Nehri´nden uzaklaştırılıyor.'
HBB Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ahmet Dolğun da vatandaşları Asi Nehri´ni temiz tutması konusunda duyarlı olmaya çağırdı. Dolğun, 'Hatay´ın doğal güzelliklerinden Asi Nehri´nde oluşan su kirliliği ve katı atık kirliliği nehirdeki ekosistemi olumsuz etkilediği gibi çevre ve toplum sağlığı yönünden de risk ve tehdit oluşturmaktadır. Asi Nehri´nin güzel bir görünüme kavuşması, çevre ve doğal kaynakların korunması amacıyla Ağustos ayında başlatılan temizlik çalışmasıyla Asi Nehri yüzeyinden 5 ton atık toplayarak bertaraf edildi' değerlendirmesini yaptı.

300 kilometrelik sulama kanalı temizlendi
Geçimini topraktan sağlayan vatandaşların tarımsal sulama sorunu yaşamaması ve daha verimli sulama yapabilmesi amacıyla HBB tarafından ilde 300 kilometre tarımsal sulama kanalında atık temizleme çalışmasının yapıldığı da bildirildi. HBB´den yapılan açıklamada, 'Hatay´ın tarım potansiyelini en doğru şekilde değerlendirerek sofralara ulaşan ürünlerin insan sağlığına fayda sağlaması için hizmet üreten HBB, kanallarda yabani ot, çamur ve mil temizliği çalışmaları gerçekleştirerek suyun israfını önledi ve üreticiye daha sağlıklı ulaşmasını sağladı. İhtiyaç dâhilinde tüm tarımsal alanlarda benzer çalışmaların gerçekleştirilecek' iadesine yer verildi.

HBB'den grevdeki işçilere destek

Hatay ormanları yanıyor

Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

Payas Plajına 'Su Oyun Parkı'

"Hatay, santraller ve taş ocaklarına teslim edildi"

25 yıl sonrasının Arsuz'unu planladılar

Milletvekili Özel; “İskenderun Şehir Hastanesi ve TOKİ konutlarına ulaşım rahatlayacak”

Bakan Yumaklı: Soğutma çalışmalarına başlandı

Sivas katliamda yaşamını yitirenler, İskenderun'da anıldı

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar’dan Hatay ve Kilis’te tarımsal inceleme

Kabotaj Bayramı kutlandı

CHP'li Servet Mullaoğlu: "Partimize yönelik saldırılar siyasi darbe girişimidir"

AKP'den genişletilmiş il danışma meclisi toplantısı

  • BIST 100

    10837,30%-0,31
  • DOLAR

    41,99% 0,17
  • EURO

    48,60% 0,06
  • GRAM ALTIN

    5447,06% 0,32
  • Ç. ALTIN

    9006,14% 0,00