Asi nehri için proje desteği

Hatay Büyükşehir Belediyesinin Asi Nehri’ndeki kirlilik ile mücadele etmek için geliştirdiği proje Temmuz ayında tamamlanacak.

HATAY 9.06.2023 10:34:00 0
Asi nehri için proje desteği

 

 

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Birleşmiş Milletler, Doğa Koruma Merkezi ile Japon Hükümetinin desteklediği ‘’Hatay için İklim Eylemi Asi Nehrinden Kaynaklı Atıkların Azaltılması’’ projesinin Mart ayında tamamlanması planlanırken, 6 Şubat ve sonrasında yaşanan depremler nedeniyle 3 ay ertelendiğini açıkladı.

Proje kapsamında Asi Nehri’ne atık toplayıcı bariyer sistemleri kurulacak ve bariyerle tutulan atıklar sürekli toplanarak, şehir merkezinde biriken atıkların denize ulaşması engellenecek.

Ayrıca kirlilik bakımından en çok etkilenen Samandağ Balıkçı Barınağına Collecthor sabit atık toplayıcı sistem kurulacak ve barınak içindeki atıklar robotik sistemle toplanacak.

Asi Nehri şehir merkezinde ve sulak alanlarda atık toplayıcı akuatik robot ile temizlik yapılacak ve aynı zamanda öğrencilere çevre kirliliği eğitimleri verilerek farkındalık oluşturmuş olacak.

Hem suda hem karada çalışabilen amfibi makine ile Asi Nehrinde su sümbülleri ve benzeri atık toplama çalışmaları yapılacağını ifade eden HBB ekipleri, daha temiz ve daha yaşanabilir bir Hatay için projeler üretmeye ve var gücümüzle çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

Projenin yanı sıra HBB Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı sağlıklı bir gelecek için çevre ve doğal kaynakların korunması, biyolojik çeşitlilik ve ekosistemin sürdürülebilirliği ve vatandaşların daha sağlıklı çevre de yaşaması amacıyla Asi Nehri’nde ve sahillerde çalışmalarını sürdürüyor.

İl genelindeki kıyıların, limanların ve plaj alanlarının temizlik çalışmalarını titizlikle yürüten Büyükşehir ekipleri, aynı zamanda Asi Nehri’nden gelen atıkların denize ulaşmasının engellenmesi amacıyla çalışmalar yaparak ulusal ve uluslararası kuruluşlarla iş birliği yapıyor. 

Anahtar Kelimeler: nehri proje desteği

HBB'den grevdeki işçilere destek

Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

Tarihi hamam yıkımda da hasar aldı

Mimarlar çağrı: Süre uzatılmalı, destek arttırılmalı

Plana itirazın son günü 20 Haziran

Gülcihan’a arıtma tesisi geliyor

İş insanı Atilla Demirkent yaşamını yitirdi

TOKİ, Arsuz'da arsa satıyor

Arsuz'da yoğunluk yine 'zirveye' ulaştı

Kurban Bayramı kutlandı

Otogarda 'bayram denetimi'

Resmi bayramlaşma bugün

Hatay’da kuraklık kapıda

  • BIST 100

    10372,04%-0,10
  • DOLAR

    41,32% 0,08
  • EURO

    48,48% -0,05
  • GRAM ALTIN

    4843,95% 0,33
  • Ç. ALTIN

    7896,98% 0,73