Asgari ücret en az 2 bin lira olsun

Emeğin Partisi (EMEP) İskenderun ilçe örgütü, asgari ücretin insanca bir yaşam için en az 2 bin lira olması gerektiğini belirtti ve kentte buna ilişkin imza kampanyası başlattı; halka dağıttığı bildiriyle seslendi.

23.12.2017 09:50:42 0
Asgari ücret en az 2 bin lira olsun

Akın Bodur/İskenderun

Ulucami Caddesi üzerinde ve eski Bit Pazarı Alanında dün, birg ünlük imza kampanyası başlatan Emeğin Partisi İskenderun ilçe örgütü, 2018 yılında geçerli olacak asgari ücret için komisyonun çalışmalarına başladığını anımsattı. Mevcut asgari ücretin 1.404 lira olduğunu anımsatıp, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu´nun 'İşçiler fedakarık yapmalıdır' dediğini ifade eden EMEP Hatay İl Başkanı Mevlüt Bulgur, TUİK´in dört kişilik bir ailenın açlık sınırını 1.544 lira, oksulluk sınırını 5.030 lira olarak belirlediğini ve milyonlarca işçinin açlık sınırının altında yaşadığını belirtti.

´Asgari ücret, genel ücreti durumuna geldi´
Eskiden asgari ücretin işi başlangıç ücreti olduğunu ifade eden Bulgur, 'Oysa bugün asgari ücret, ülkenin genel ücreti durumuna geldi. Milyonlarca işçi asgari ücret alıyor. Çağdaş dünyadaki çalışanlardan hem daha uzun süre çalışıyoruz, hem de daha düşük ücret alıyoruz. Aldığımız ücret yetmediği için mesaiye kalmak zorunda kalıyoruz. Türkiye ekonomisi büyüyor, kalkınıyorsa, çalışalar bundan naden pay olamıyor? İşçilerin sefaleti neden her geçen gün artıyor?' açıklamasını yaptı.

Ücret asgari, vergi azami
Ücretin asgari, ancak kesilen verginin azami olduğunu ifade eden Bulgur, 'Hiçbir patron işçisi kadar vergi ödemiyor. Maaş almadan gelir vergisi, ekmek alırken bile tekütim vergisi ödüyoruz, yetmiyor. Vergi dilimi adı altında kesinti arttırılıyor. Ekim ayından itibaren asgari ücret ikinci vergi dilimine giriyor. Ücretlerimiz yüzde 20 üzerinden vergilendiriliyor ve bizden kesilen gelir vergisi 302, 17 liraya ulaşıyor' dedi.
Asgari ücretim sadece asgari ücret alanları değil, tüm ücretli çalışanları ilgilendiren bir mesele olduğunu anlatan Bulgur, asgari ücretin en az 2 bin lira olmasını, asgari ücretten verginin kaldırılmasını ve alt geçim indiriminin asgari ücrete dahil edilmemesini istediklerini ifade etti.

HBB'den grevdeki işçilere destek

Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

Tarihi hamam yıkımda da hasar aldı

Mimarlar çağrı: Süre uzatılmalı, destek arttırılmalı

Plana itirazın son günü 20 Haziran

Gülcihan’a arıtma tesisi geliyor

İş insanı Atilla Demirkent yaşamını yitirdi

TOKİ, Arsuz'da arsa satıyor

Arsuz'da yoğunluk yine 'zirveye' ulaştı

Kurban Bayramı kutlandı

Otogarda 'bayram denetimi'

Resmi bayramlaşma bugün

Hatay’da kuraklık kapıda

  • BIST 100

    10372,04%-0,10
  • DOLAR

    41,28% -0,05
  • EURO

    48,42% -0,08
  • GRAM ALTIN

    4843,10% -0,04
  • Ç. ALTIN

    7890,79% 0,00