Ankara´ya EXPO ziyareti

Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Lütfü Savaş, çeşitli temaslarda bulunmak üzere gittiği Ankara´da, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve bazı bakanlar ile görüştü, EXPO için Hatay´a davet etti.

GÜNCEL 15.09.2021 21:05:02 0
Ankara´ya EXPO ziyareti

 

İskenderun/SES

Başkentteki temaslarına TBMM´de Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nu ziyaret ederek başlayan Savaş, Kılıçdaroğlu´na EXPO 2021 Hatay organizasyonu ile ilgili gelişmeleri anlattı. Organizasyonun hazırlık sürecini tüm detaylarıyla paylaşan Savaş, CHP liderini en yakın zamanda Hatay´da ağırlamak istediklerini söyledi.

Ankara temasları ile ilgili yazılı yapılan açıklamaya göre Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile de bir araya gelen Savaş, dünyanın farklı coğrafyalarından EXPO´ya katılacak ülkeler konusunda Bakan Çavuşoğlu´na bilgi verdi. Çok sayıda ülkenin EXPO 2021 Hatay organizasyonuna katılmak için kendilerine başvurduğunu belirten Savaş, Hatay Büyükşehir Belediyesinin EXPO ile ilgili çalışmaları, Dışişleri Bakanlığı ile paylaştığını, büyükelçiliklere gerekli bilgi ve belgelerin gönderildiğini anlattı. Bakan Çavuşoğlu da Savaş´a ziyaret için teşekkür etti.
Ankara´daki temasları kapsamında, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile görüşmesinde de EXPO´ya katılacak şehir ve ülkeler hakkında bilgi veren Savaş, organizasyonun Hatay´ın ve ülkenin turizmine katkı sağlayacağına dikkat çekti. Çok sayıda ülkeyi gastronomi, bahçecilik ve folk kültürü ile Hatay´a beklediklerini anlatan Savaş, Bakan Ersoy´u EXPO 2021 Hatay´a davet etti.
Savaş, son olarak İller Bankası Genel Müdürü Yusuf Büyük´ü ziyaret etti. HBB´nin hayata geçirmeyi planladığı bazı projeleri ve detaylarını Genel Müdür Büyük´e anlatan Savaş´a HATSU Genel Müdürü İkbal Polat ile HBB Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Cengiz Eraslan eşlik etti.

HBB'den grevdeki işçilere destek

Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

Tarihi hamam yıkımda da hasar aldı

Mimarlar çağrı: Süre uzatılmalı, destek arttırılmalı

Plana itirazın son günü 20 Haziran

Gülcihan’a arıtma tesisi geliyor

İş insanı Atilla Demirkent yaşamını yitirdi

TOKİ, Arsuz'da arsa satıyor

Arsuz'da yoğunluk yine 'zirveye' ulaştı

Kurban Bayramı kutlandı

Otogarda 'bayram denetimi'

Resmi bayramlaşma bugün

Hatay’da kuraklık kapıda

  • BIST 100

    10372,04%-0,10
  • DOLAR

    41,28% -0,05
  • EURO

    48,42% -0,08
  • GRAM ALTIN

    4843,10% -0,04
  • Ç. ALTIN

    7890,79% 0,00