Anaokulu yerine Kuran Kursu

Kur-an kurslarının önündeki yaş sınırlamasının 17 Eylül 2011 tarihinde 28057 sayılı Resmî Gazete´de yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname´nin 15. maddesiyle kaldırılmasının ardından Arsuz İlçe Müftülüğü bünyesinde 04-06 yaş g

EĞITIM 27.11.2021 16:43:12 0
Anaokulu yerine Kuran Kursu

Arsuz´a bağlı Pirinçlik Mahallesi´nde Arsuz İlçe Müftülüğü ve Pirinçlik Mahalle Muhtarlığı öncülüğünde, Arsuz Kaymakamlığının desteğiyle yapımının mahalle sakinleri tarafından tamamlandığı belirtilen Kur-an Kursu, dualarla açıldı. Açılan kursa, anaokulu çağında, henüz okuma-yazma eğitimine başlatılmayan 04-06 yaş aralığındaki çocuklar kabul edilecek.

Kursun açılış törenine Arsuz Kaymakamı H. Hasan Gökpınar, Hatay İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili, ilçe Jandarma Komutanı Barkın eryılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Gün, İlçe Müftüsü Mehmet Sain, Arsuz Belediyesi Başkan Yardımcısı Sami Üstün, AKP İlçe Başkanı Bünyamin Nal ve yönetim kurulu üyeleri, Pirinçlik Mahalle Muhtarı Kasım Uğur ile aileler katıldı.

Açılışta konuşan İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili, 'Kültürümüzde 7´den 70´e eğitim diye bir söz vardır. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak 7´den önce 70´ten sonra diye bunu tashih edip devam ediyoruz. Dolayısıyla toplumun her kademesine din hizmetini ulaştırmak gayretiyle çalışıyoruz” dedi.

04-06 yaş grubunun ikinci kursu

04-06 yaş çağındaki eğitimin akademik anlamda en verimli dönem olduğunu belirten Arsuz Kaymakamı H. Hasan Gökpınar, kursa gelen öğrencilerin hem temel dini bilgileri öğreneceklerini hem de gönüllerince oynayıp eğleneceklerini söyledi. “Çocuğa yapılan yatırım en önemli yatırımdır” diyen Kaymakam Gökpınar, Pirinçlik kursunun 04-06 yaş grubundaki ikinci kurs özelliği taşıdığını belirtti.

İlçede bu kursların artırılması için tüm imkânları kullanacaklarını da sözlerine ekleyen Kaymakam Gökpınar, “Çocuklarımıza yapacağımız her yatırım ailemize, kendimize, memleketimize ve geleceğimize yaptığımız bir yatırımdır. Kur´an Kursumuzda çocuklarımız sadece Kur´an-ı Kerim okumasını öğrenmeyecek, okul öncesi eğitim ile sosyalleşmeleri de sağlanacaktır” diye konuştu.

/resimler/2021-11/28/0046222572074.jpg

/resimler/2021-11/28/0046450876856.jpg

Anahtar Kelimeler: Anaokulu yerine Kuran Kursu

Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yerinde dönüşümde 'müteahhit sorunu'

Kimyon: 5.000'lik onaylanmadan 1/1.000 kararı alınmış

Doğrudan temin yüzde 50 azalsın

DASİFED'e yeni yönetim

Meclis, komisyonlarını seçti

İSKOOP, 25 Nisan'da faaliyete girecek

Plana 837+41 itiraz

Konteyner çarşı taşınıyor

Hatay'dan 20+3 delege oy kullandı

Can Atalay’dan 'tutuklu öğrenciler' mesajı

Arsuz'a 2 başkan yardımcısı daha

  • BIST 100

    10720,70%0,96
  • DOLAR

    40,59% 0,02
  • EURO

    46,44% 0,25
  • GRAM ALTIN

    4310,81% 0,87
  • Ç. ALTIN

    6934,82% 0,15