Altılı masadan ortak Cumhuriyet açıklaması
Saadet Partisi (SP) İskenderun İlçe Başkanı Halil İbrahim Çelik, Cumhuriyetin demokrasi ile işlenmesi gerektiğini belirtti.
İskenderun/SES
SP'li Çelik, "Zira bir ülkede Cumhuriyet, demokrasi ile işlemediği müddetçe, o ülke medeni dünya seviyeli ülkeler arasında yerini bulamakta, ancak üçüncü dünya ülkesi örnekleri ile gözümüzün önünde canlanmaktadı" dedi.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliklerini Millet İttifakı ve Altılı Masa çalışması kapsamında düzenlemeyi uygun bulduklarını ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Cumhuriyeti demokrasi ile taç landırmalıyız" teması üzerine geliştirdiklerini SP İskenderun İlçe Başkanı Çelik, "Meselemiz sistem meselesidir, şahıs meselesi değil. Şahıslar fanidir, sistemlerse kalıcı ve günün şartlarına göre değişebilirdir. şahıslara bina edilen veya edilmeye çalışılar sistem, yıkılmaya, bozulmaya, dejenerasyona ve her türlü muhasamaya açıktır" diye konuştu.
Mllet İttifakı' bileşenleri CHP, İYİ Parti, SP, DP, GP ve Deva Partisi adına ortak açıklama yapan ve Cumhuriyetin demokrasi ile işlenmesi gerektiğini anlatan SP'li Çelik, şöyle sürdürdü: "Zira bir ülkede Cumhuriyet, demokrasi ile işlemediği müddetçe, o ülke medeni dünya seviyeli ülkeler arasında yerini bulamakta, ancak üçüncü dünya ülkesi, dikta rejimi, tek adamcılık, istibdat, baskıcı, şeffaf olmayan, hesap verilebilirliği söz konusu olmayan, insan haklarından, adaletten, eşitlikten, basın özgürlüğünden uzak bir devlet özelliği taşıyacağı, örnekleri ile gözümüzün önünde canlanmaktadır. Bu gün ülkeleri saymaksızın işte Afrika kıtası, Ortadoğu ülkeleri bu örneklerle doludur. Demokrasi, parlamenter sistemin özgür iradeyle hakimiyeti, milletin taleplerini mecliste makes bulmasıdır. Fikir özgürlüğü, serbest müzakere, millet iradesinin yansımasıdır. haktır, adalettir, meşverettir, eşitlik, şeffaflık, özgürlük kardeşlik, vatandaşlık, birlikte yaşama sevincidir. Taçlanalım, taçlandıralım dediğimiz mevzu budur. Yasama, yürütme ve yargının kanunlarla düzenlenmesi, sınırlarının ve görevlerinin belirlenmesidir. Şahsa endeksli bir sistem olmamasıdır. Bunun dışındaki yol; Tek adamcılıktır, meclisin adeta yok sayılması, işlevsizliğidir. İstibdattır, şefliktir, baskıdır, benim dediğimdir. Bu sistemde Hak'tan, adaletten, meşveretten, eşitlikten, şeffaflıktan, hesap verilebilirlikten bahsetmek mümkün değildir."
Saadet Partisi İskenderun İlçe Başkanı Halil İbrahim Çelik'in, 15 Temmuz Demokrasi Parkında Millet İttifakı adına okuduğu ortak açıklamaya, CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu ve Demokrat Parti İskenderun İlçe Başkanı Bilal Karaosman katıldı.
Gazeteci Bakoğlu 14. kez seçildi
İskenderun Kaymakamı çöken bina alanında inceleme yaptı
İskenderun’da yıkım sırasında 6 katlı bina çöktü: Can kaybı yaşanmadı
İskenderun’da metruk bina çöktü: Ekipler enkaz kaldırıyor
İskenderun’da ağır hasarlı bina yıkım sırasında çöktü
Can Atalay’dan çocuk ölümleri tepkisi: “Hatay’da ölüm çukurları oluştu”
Adnan Şefik Çirkin’den depremde kayıp çocuklar için soru önergesi: 30 çocuk hâlâ aranıyor
Avukat Alkan Falay’a saldırıya Hatay Barosu’ndan tepki
Cebike TOKİ konutlarında yangın: 13 kişi tahliye edildi
Arsuz–İskenderun yolunda kamuflajlı araçta 19 yasadışı göçmen yakalandı
Hatay merkezli rüşvet operasyonunda 26 tutuklama: 8 ilde eş zamanlı baskın
Esnafın sandık mesajı: Değişim ve güven vurgusu
Arsuz’a krom ocağı için “noter taahhüdü” verildi
Hatay’da 10 Şubat’tan bu yana 4 çocuk suda boğularak hayatını kaybetti
HBB'den grevdeki işçilere destek
-
BIST 100
16190,25%1,48
-
DOLAR
44,20% 0,08
-
EURO
50,97% 0,22
-
GRAM ALTIN
7123,35% 0,20
-
Ç. ALTIN
11555,89% 0,19




