Ali İsmail ölümünün altıncı yılında anıldı

2013 yılında Taksim Gezi Parkı protestolarına destek amacıyla Eskişehir´de katıldığı yürüyüş sırasında darp edilerek henüz 19 yaşındayken hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz, ölümünün altıncı yıl dönümünde ailesi ve seven

GÜNCEL 12.07.2019 12:00:45 0
Ali İsmail ölümünün altıncı yılında anıldı

Antakya/SES

Ali İsmail Korkmaz´ın düşlerini hayata geçirmek amacıyla kurulan Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALİKEV) tarafından düzenlenen Ali İsmail Korkmaz Anma Gecesi, Hatay´da gerçekleşti. Ekinci Mezarlığı´ndaki kabir ziyaretinin ardından, Sümerler Amfi Tiyatro´da düzenlenen anma gecesinde ALİKEV Müzik Topluluğu ile Moğollar sahne aldı.

Ali İsmail´in annesi Emel Korkmaz; “Buraya geldiğimde, size baktığımda o kadar çok Ali İsmail gördüm ki, o kadar Ali İsmailler çoğalmış ki iyi ki varsınız! Ali İsmail sadece bedenen aramızda yok. Düşünceleriyle, ruhuyla, yapmak istediği her şeyle yanımızda” dedi. Abisi Gürkan Korkmaz ise düşüncelerini “İsmail bedenen 6 yıldır aramızda değil. Düştüğü sokakta bedeni bizden ayrıldı ama yeni ve umut dolu bir hikayeyle kaldırdık yerinden. Şimdi tek başına değil, milyonlarca Ali İsmail´le o yolu yürüyoruz 6 yıldır. Bizim içimizi yakan bu ateş binlerce gence 6 yıldır ışık tutan bir ateş oldu. 5 sene önceki ilk etkinliğimizden bu yana binlerce gence dokunduk. Şu an 167 gence burs veriyoruz. Antakya Merkez´de 10 bin kitaba ev sahipliği yapan bir gençlik merkezimiz var. 5 ilde örgütlü Düş Elçilerimiz var gençlerin toplumsal fayda sağlayacak projeler ürettiği, desteklediğimiz programımız 5 şehirden gençlerin sosyal sorumluluk projeleriyle devam ediyor. Ali İsmail adına Afrika´da temiz suya erişimi olmayan bir köyde su kuyusu açtık. Ali İsmail orada çocuklara can oldu. Saymakla bitmez, bunların hepsini sizin desteklerinizle, bireysel bağışçılarımızın destekleriyle gerçekleştiriyoruz. İyi ki varsınız, iyi ki yanımızdasınız” şeklinde ifade etti.

Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yerinde dönüşümde 'müteahhit sorunu'

Kimyon: 5.000'lik onaylanmadan 1/1.000 kararı alınmış

Doğrudan temin yüzde 50 azalsın

DASİFED'e yeni yönetim

Meclis, komisyonlarını seçti

İSKOOP, 25 Nisan'da faaliyete girecek

Plana 837+41 itiraz

Konteyner çarşı taşınıyor

Hatay'dan 20+3 delege oy kullandı

Can Atalay’dan 'tutuklu öğrenciler' mesajı

Arsuz'a 2 başkan yardımcısı daha

  • BIST 100

    10720,70%0,96
  • DOLAR

    40,59% 0,02
  • EURO

    46,44% 0,25
  • GRAM ALTIN

    4310,81% 0,87
  • Ç. ALTIN

    6934,82% 0,15