"Alevileri hedef göstermeye" suç duyurusu

Av. Mehmet Ali Çapar, Cumhuriyet Başsavcılığı suç duyurusunda, seçim sonuçları değerlendirmesinde Alevi yurttaşları hedef gösterdiği, hakaret ettiğini ifade ettiği Hassa Belediye Başkanı seçilen Çolak'ın cezalandırılmasını istedi

SİYASET 6.04.2024 07:29:00

İskenderun'da avukat Mehmet Ali Çapar, Cumhuriyet Başsavcılığına yaptığı suç duyurusunda, 31 Mart seçim sonuçları değerlendirmesinde Alevi yurttaşları hedef gösterdiği ve hakaret ettiğini ifade ettiği Hassa Belediye Başkanı seçilen AKP'li Selahattin Çolak’ın cezalandırılmasını istedi.

İskenderun/SES
31 Mart seçimlerinde Hassa Belediye Başkanı seçilen AKP'li Selahattin Çolak’ın, seçim değerlendirmesinde Alevi yurttaşları hedef göstermesine tepkiler sürüyor.
İskenderun'da avukat Mehmet Ali Çapar, İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığına yaptığı suç duyurusunda Hassa Belediye Başkanı seçilen AKP'li Çolak’ın Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 106, 115, 125 ve 216/3 maddeleri kapsamında cezalandırılmasını istedi. Çapar, AKP'li Selahattin Çolak’ın, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama; inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme; tehdit ve hakaret suçlarından cezalandırılmasını istedi.

TCK'nın 4 maddesinden cezalandırılmasını istedi

31 Mart tarihinde ülke genelinde yerel seçimlerin yapıldığını ifade eden Mehmet Ali Çapar, Hassa Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmek üzere İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği şikayet dilekçesinde, Çolak’ın seçim sonucunu kutlama amacıyla halka seslendiği konuflmasında, Alevi vatandaşları; Arsuz, Samandağ ve Defne'de yaşayan halkı hedef alıp, aşağılayan, hakarette bulunan, tehdit eden, inanç ve düşüncelerini kullanılmasını engelleyen bir çok söylemde bulunduğunu ifade etti. Çolak’ın, TCK 216. maddesi kapsamında "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçunu, TCK 115. maddesince “inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme" suçunu, 106. maddesinde belirtilen "Tehdit "suçunu ve 125. maddesinde geçen "Hakaret" suçunu ve savcılık makamının re'sen tespit edeceği bir çok suçu işlediğini savunan Çapar, suç duyurusunda şunlara yer verdi: “Şüpheli şahıs konuşması esnasında aynen şu cümlelere yer vermiştir; 'Biz buruda dün konuşurken, büyükşehir gitti geldi, gitti geldi. Samandağ, Arsuz, Defne onlar blok gidiyor blok. Bizim içimizde de var Samandağlılar. Onlara da yazıklar olsun. Küçük küçük hesaplar peflinde koşanlar, sözde milliyetçi muhafazakar güya. Biz milliyetçi muhafazakarlar olarak, Samandağ’ın Alevisi affedersin, blok gidiyor, nerdeyse yüzde 100. Sadece ve sadece kendisinin çıkar ve menfaatini düşünenler sanmayın ki sizin hakkınızı ve hukukunuzu koruyorlar. Yok. Bazı küçük hesap peşinde koşanlar, onlarla da tabi yarın bir gün inşallah hesaplaşacağız, hiç kimse kusura bakmasın."

Anahtar Kelimeler: "Alevileri hedef göstermeye" duyurusu

Gazeteci Bakoğlu 14. kez seçildi

İskenderun Kaymakamı çöken bina alanında inceleme yaptı

İskenderun’da yıkım sırasında 6 katlı bina çöktü: Can kaybı yaşanmadı

İskenderun’da metruk bina çöktü: Ekipler enkaz kaldırıyor

İskenderun’da ağır hasarlı bina yıkım sırasında çöktü

Can Atalay’dan çocuk ölümleri tepkisi: “Hatay’da ölüm çukurları oluştu”

Adnan Şefik Çirkin’den depremde kayıp çocuklar için soru önergesi: 30 çocuk hâlâ aranıyor

Avukat Alkan Falay’a saldırıya Hatay Barosu’ndan tepki

Cebike TOKİ konutlarında yangın: 13 kişi tahliye edildi

Arsuz–İskenderun yolunda kamuflajlı araçta 19 yasadışı göçmen yakalandı

Hatay merkezli rüşvet operasyonunda 26 tutuklama: 8 ilde eş zamanlı baskın

Esnafın sandık mesajı: Değişim ve güven vurgusu

Arsuz’a krom ocağı için “noter taahhüdü” verildi

Hatay’da 10 Şubat’tan bu yana 4 çocuk suda boğularak hayatını kaybetti

HBB'den grevdeki işçilere destek

  • BIST 100

    15954,59%-0,83
  • DOLAR

    44,16% -0,14
  • EURO

    50,83% 0,65
  • GRAM ALTIN

    7108,34% -0,38
  • Ç. ALTIN

    11534,35% -0,30