AKP'den genişletilmiş il danışma meclisi toplantısı

AKP Genişletilmiş Hatay İl Danışma Meclisi Toplantısı, Antakya'daki partinin Hatay İl Başkanlığında yapıldı.

SİYASET 29.06.2025 22:24:00 0
AKP

AKP Hatay İl Başkanı Mustafa Erdoğan’ın ev sahipliğindeki toplantıya; Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Mehmet Öntürk, AKP Hatay İl Koordinatörü Rasim Erdoğmuş, partinin Hatay Milletvekilleri Adem Yeşildal, Abdulkadir Özel ve Kemal Karahan, belediye başkanları, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, partinin kadın ve gençlik kolları temsilcileri de katıldı.

Toplantıda konuşan AKP Hatay İl Başkanı Erdoğan, "Dağları deliyoruz, binalar yapıyoruz. Bu şehirdeki hizmeti saymakla bitiremiyorum. Hatay’daki bu çalışmalardan dolayı onur duyuyorum. Ankara’ya gittiğim zaman göğsümü gere gere her yerde anlatıyorum" dedi. Erdoğan, Hatay'ın dört bir yanında yürütülen hizmetlerin yalnızca depremin izlerini silmekle sınırlı kalmadığını, geçmişte çözüm bekleyen birçok sorunun da ele alındığını belirtti. Öntürk’ün 10 yılda yapılacak hizmetleri 1,5 yıla sığdırdığını ifade eden AKP Hatay İl Koordinatörü Rasim Erdoğmuş ise "Cumhurbaşkanımız Recep Erdoğan’ın ortaya koymuş olduğu hizmet aşkı ve anlayışı bu. Ülkeye ve millete sevdamız bu" dedi ve Öntürk'e başarı diledi. Cumhurbaşkanının rehberliğinde, halkla birlikte zorluklara rağmen önemli mesafeler kat ettiklerini ifade eden HBB Başkanı Öntürk de siyasi hayatında verdiği sözlerin arkasında durduğunu ve popülist söylemlerden uzak durmayı ilke edindiğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan aldıkları siyasi anlayış ve ahlaki duruşla hizmet etmeye gayret ettiklerini anlatan Öntürk, "Secim öncesi, şehrimizin ihtiyaçlarını ele alan ve şehri ayağa kaldıracak projeleri sizlere anlattım. Projelerimizi önümüzdeki 5 yıllık dönemde yapacağız, dedik. Çünkü biz ne söz verdiysek yerine getirmemiz lazım. Bize yalan yakışmaz" dedi. Altyapı çalışmalarında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının destek sağladığı anlatan Öntürk, ilde yaklaşık 803 bin metreyi aşan altyapı hattının tamamlandığını söyledi. Öntürk, "23 yılda birçok engeli aştık, 15 Temmuz’da direndik, Gezi Olayları’nda sabrettik. Yerel yönetimlerle milletimizin gönlüne dokunduk. 2025’i gördük, İnşallah, 2053’ü de göreceğiz, 2071’i de. Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla, bakanlarımız Hatay’da. Vekillerimiz, bizler ve sizler Hatay’ı ayağa kaldırmak için var gücümüzle çalışıyoruz" değerlendirmesini yaptı.

Hatay Milletvekili Yeşildal, "Hizmetlerden gurur duymamak elde değil. Biz yola çıkarken milletimize bir söz vermiştik. Tek gündemimiz Hatay, demiştik. Hatay’ın yeniden ayağa kalkması, yeniden imarı demiştik. Şehrimizi eskisinden daha güzel imar etmek için söz verdiğimiz gibi başka gündeme de takılmadan şehrimizi tepeden tırnağa yeniden imar ediyoruz" değerlendirmesini yaparken, milletvekili Özel ise "HBB Başkanının yaptığı hizmetleri içeren sunum, hepimizin göğsünü kabartıyor. İşte AK Belediyecilik, işte icraat" diye konuştu. Hatay Milletvekili Karahan da "AK Parti, siyaseti milleti için yapar. HBB Başkanının anlattığı ve bizleri gururlandıran hizmetler sadece bir kısmı. Biz bu icraatlardan gurur duyuyoruz. Milletvekili arkadaşlarımızla her zaman ilin her türlü sorunu için birlik beraberlik içinde omuz omuza çalışıyoruz" diye konuştu. 

Toplantıda, katılımcıların görüş ve önerilerini de ifade etti.

İskenderun Kaymakamı çöken bina alanında inceleme yaptı

İskenderun’da yıkım sırasında 6 katlı bina çöktü: Can kaybı yaşanmadı

İskenderun’da metruk bina çöktü: Ekipler enkaz kaldırıyor

İskenderun’da ağır hasarlı bina yıkım sırasında çöktü

Can Atalay’dan çocuk ölümleri tepkisi: “Hatay’da ölüm çukurları oluştu”

Adnan Şefik Çirkin’den depremde kayıp çocuklar için soru önergesi: 30 çocuk hâlâ aranıyor

Avukat Alkan Falay’a saldırıya Hatay Barosu’ndan tepki

Cebike TOKİ konutlarında yangın: 13 kişi tahliye edildi

Arsuz–İskenderun yolunda kamuflajlı araçta 19 yasadışı göçmen yakalandı

Hatay merkezli rüşvet operasyonunda 26 tutuklama: 8 ilde eş zamanlı baskın

Esnafın sandık mesajı: Değişim ve güven vurgusu

Arsuz’a krom ocağı için “noter taahhüdü” verildi

Hatay’da 10 Şubat’tan bu yana 4 çocuk suda boğularak hayatını kaybetti

HBB'den grevdeki işçilere destek

Hatay ormanları yanıyor

  • BIST 100

    16139,48%-2,69
  • DOLAR

    43,96% 0,05
  • EURO

    51,49% -0,88
  • GRAM ALTIN

    7590,72% 2,09
  • Ç. ALTIN

    12213,23% -2,50