ADD’den Atatürk konferansı

Babüroğlu: Anafartalar olmasaydı cumhuriyetle de tanışamazdık

TÜRKIYE 17.12.2023 21:12:00 0
ADD’den Atatürk konferansı

Emekli Tuğgeneral ve İstanbul Aydın Üniversitesinde öğretim üyesi  Dr. Naim Babüroğlu, Atatürk ve Cumhuriyetimizin 100. Yılını Konuşuyoruz konferansında “Biz Anafartalar kahramanını tanımamış olsaydık ve Anafartalar kahramanıyla tarih açmamış olsaydı ne Türk istiklal savaşı ne de cumhuriyetle tanışıyor olacaktık” dedi.

Atatürkçü Düşünce Derneği’nin (ADD) Antakya, İskenderun, Arsuz ve Karaağaç şubelerinin ortak işbirliğiyle düzenlenen konferansta konuşan Dr. Naim Babüroğlu, 100 yaşına giren Cumhuriyet’in inanç, güç ve yüksek bir iradenin sonucu olduğuna vurguladı. Cumhuriyete uzanan sürecin o dönemin koşulları içinde mucize olduğunu ve bu mucizenin de Atatürk’ün mucizesi olduğunu aktardı.

Atatürk’ün tarih sahnesine çıkışının 1915 Çanakkale muharebeleriyle olduğuna işaret eden Babüroğlu, “Biz Anafartalar kahramanını o zamanlar tanımamış olsaydık ve Anafartalar kahramanıyla tarih açmamış olsaydı ne Türk istiklal savaşı ne de cumhuriyetle tanışıyor olacaktık. Ve hiçbirimizde burada olmayacaktık. Evet doğum yeri 1881’de Selanik’tir. Ama tarih sahnesine ve Türk milletinin huzuruna çıkışı 1915 Çanakkale muharebeleridir ve doğum yeri de o zamandır” diye konuştu.

ADD Şubeleri adına sunuş konuşmasını yapan Antakya Şube Başkanı Kezban Kuran, ADD Antakya Şube Başkanı Doç. Dr. Kezban Kuran, Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal’i itibarsızlaştırma çabası içinde olanların buna güçlerinin yetmeyeceğini belirtti. Kuran, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Çünkü bu ülkede Atatürk ve cumhuriyete düşmanlıkta birleşecek bir halkı yoktur. Bugün onun yarattığı mucizeyi unutarak yaptıklarını birer birer yıkmaya ve satmaya çalışsalar da laiklik, bağımsız yargı ve basın özgürlüğünün üstüne darbe üstüne darbe yapsalar da bu halk yine de hem Mustafa Kemal’e hem de cumhuriyete sahip çıkacaktır. Dünya çok devrimci gördü, çok devrim yaşadı. Zaman içinde devrimlerin birçoğu tükendi.  Yapanlar kendi yurttaşları tarafından unutuldu. Oysa her geçen gün Atatürk’ün Türk ulusunun gönlündeki yeri dahada büyüyor, dünyadaki saygınlığı daha da artıyor.”

Anahtar Kelimeler: Atatürk konferansı

HBB'den grevdeki işçilere destek

Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

Tarihi hamam yıkımda da hasar aldı

Mimarlar çağrı: Süre uzatılmalı, destek arttırılmalı

Plana itirazın son günü 20 Haziran

Gülcihan’a arıtma tesisi geliyor

İş insanı Atilla Demirkent yaşamını yitirdi

TOKİ, Arsuz'da arsa satıyor

Arsuz'da yoğunluk yine 'zirveye' ulaştı

Kurban Bayramı kutlandı

Otogarda 'bayram denetimi'

Resmi bayramlaşma bugün

Hatay’da kuraklık kapıda

  • BIST 100

    10372,04%-0,10
  • DOLAR

    41,32% 0,08
  • EURO

    48,48% -0,05
  • GRAM ALTIN

    4843,95% 0,33
  • Ç. ALTIN

    7896,98% 0,73