Adaylara inşaat mühendisliği daveti yaptı

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Başkanı Doç. Dr. Murat Örnek, üniversite adaylarını, günümüzden en çok rağbet gören mesleklerin başında gelen İnşaat Mü

EĞITIM 24.07.2017 11:42:13 0
Adaylara inşaat mühendisliği daveti yaptı

 

LYS sonuçlarının açıklanmasının ardından, tercih sürecinin devam ettiği şu günlerde, İnşaat Mühendisliği Bölümü ve mesleği ile ilgili bilgiler veren Doç. Dr. Murat Örnek, “Bilindiği üzere üniversite sınavları sonrası tercih dönemi devam etmektedir. Öğrenciler uzun soluklu bir eğitim sürecinin ardından meslek sahibi olmak için yepyeni bir başlangıcın eşiğine gelmişlerdir. Bu kapsamda; her bir öğrencinin kendi yetenek ve karakterine uygun mesleği tercih etmesi oldukça önemlidir” dedi.
Dünyanın en eski ve saygın mesleklerinden biri olan inşaat mühendisliğinin günümüzde de sürekli artan bir rağbet gördüğünü kaydeden Örnek, bu dalın onlarca sektörü doğrudan etkileyen ve ülke ekonomisine ciddi katkılar sunan bir mühendislik alanı olduğunu vurguladı. İSTE´den yapılan yazılı açıklamada, Örnek´in mühendislik alanında çoğu üniversitede en yüksek puanlı bölümlerin başında gelen bu mühendislik dalının öğrencilerin tercihleri arasında da ön sıralarda yer aldığı tespitine yer verdi.
Açıklamada, Örnek´in şu değerlendirmesi paylaşıldı: “Her biri alanında uzman öğretim üyelerinin büyük bir özveriyle eğitim verdiği öğrencilerimiz, meslek hayatlarında da oldukça saygın konumlarda iş imkânı bulabilmektedir. Öğrencilerimiz, inşaat mühendisliği projelerini eğitim süreci boyunca yapmakta, uygulamalı olarak laboratuvar imkânlarından faydalanabilmektedir. Bölümümüzde, eğitim aşamasının son döneminde başarılı öğrencilerin yönlendirildiği ve bu dönemin doğrudan özel sektör veya kamuda inşaat mühendisliği uygulamalarında geçirildiği İş Dünyası ile Entegrasyon (İDE) uygulaması, bu uygulamanın yapıldığı Türkiye´deki nadir inşaat mühendisliği bölümlerinden biridir. Bu uygulama ile birlikte, öğrencilerimiz mezun olmadan dahi iş imkânı bulabilmektedir. Ayrıca, akademik alanda ilerlemek isteyen öğrencilerimiz bölümümüzde yüksek lisans ve doktora yapma olanağına da sahiptirler.”
Açıklamada, İSTE´de inşaat mühendisliği bölümünün labaratuvar, İDE uygulaması olanakları yanında 25 akademik ve 5 idari personelle hizmet verildiği de ifade edildi.

Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yerinde dönüşümde 'müteahhit sorunu'

Kimyon: 5.000'lik onaylanmadan 1/1.000 kararı alınmış

Doğrudan temin yüzde 50 azalsın

DASİFED'e yeni yönetim

Meclis, komisyonlarını seçti

İSKOOP, 25 Nisan'da faaliyete girecek

Plana 837+41 itiraz

Konteyner çarşı taşınıyor

Hatay'dan 20+3 delege oy kullandı

Can Atalay’dan 'tutuklu öğrenciler' mesajı

Arsuz'a 2 başkan yardımcısı daha

  • BIST 100

    10737,21%-0,06
  • DOLAR

    40,67% 0,08
  • EURO

    46,45% -0,09
  • GRAM ALTIN

    4308,19% 0,21
  • Ç. ALTIN

    6915,25% -0,19