Adaylar başvuruyu sürdürüyor

24 Haziran Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri için siyasi partilerde başvuru sürüyor.

30.04.2018 10:53:23 0
Adaylar başvuruyu sürdürüyor

Akın Bodur/İskenderun

 CHP´de milletvekili adayı olmak isteyenler Ankara´da kulis çalışmalarını sürdürüyor, bazı aday adayları ise halkla buluşmaya devam ediyor. AKP´den Hatay Milletvekilliği için partilerinin il başkanlığına dosya teslim edenlerin fazla olduğu öğrenildi. CHP, AKP ve MHP´de mevcut milletvekilleri adaylığı düşünürken, AKP´de başvuru yapan milletvekili Fevzi Şanverdi, başvurusunu geri çekmişti. 14 yıldır belediye başkanlığı yapan Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, genel merkezin istemi doğrultusunda aday adaylığı başvurusu yaptığını açıklamıştı.

AKP´den kimler başvuru yaptı?
24 Haziran seçimlerinde, AKP´den Hatay Milletvekili aday adayı olabilmik için başvuru yapan isimler arasında, Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, Azganlık eski Belediye Başkanı Halil Demir, Hatay eski Milletvekili Mehmet Soydan, Hatay eski Milletvekili Mehmet Alğan, Adana Yeminli Mali müşavirler Odası eski Başkanı Nevzat Barak, Yeminli mali Müşavir İbrahim Yaran, İskenderun Belediyesi eski Başkan Yardımcısı Ergün Gözüküçük, AKP İskenderun eski İlçe Başkanı Vedat Tosun, Kültür Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Mehmet Sedat Şirin, Mehmet Kesik, Abdülkerim Güven, Caner Recep Başeğmez, Filiz Özçörekçi, Sedef Kurtoğlu, AKP Hatay İl Kadınlar Kolu Başkanı Sabahat Özgürsoy Çelik, Doç. Dr. Ayşe Neslin Oğuzhan Akkoca, Erzin Yeşilköy eski Belediye Başkanı Fatma Görgen, İsmail Vardı, Bilgehan Aksoy, Doç. Dr. Tülin Durgun Yetim, Kenan Yiğitbaşı, Ali Uyma, Volkan Vuslat Okyay, Kubilay Utanç, Zeki Berber, Nizamettin Değer, Gülümser YIılmaz, Salih Akarsu, Süleyman Karadeniz, Ali Muşluoğlu, Aynur Karaçete, Kudret Artan, Abdullah Sait Önal, Esat Kamberoğlu, Ömer Kabaklı Abdulhadi Kahya, Gökçen Görenli, Melek Aslan, Engin Sözer, Mehmet Sayın, İbrahim Karaömer, Abdullah Arıcan, Kemal Güven, Ayhan Yılmaz, İbrahim Yıldırım, Ömer Dolangaç, Serdar Gözüküçük, Halil YIımaz, Abdülkadir Özel´in de bulunduğu öğrenildi.
AKP´den milletvekili aday adaylığı için başvuru yapanlardan Halil Demir, 'Milletvekilliği aday adaylığı başvurumuzu gerçekleştirdik. Hatay milletvekilliği için aday adaylığı başvurumuzu Ak parti il başkanımıza teslim etti. Memleketimiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını dilerim. Rabbim hayırlısını versin inşallah' açıklamasını yaptı.
Nevzat Barak ise 'Önce güçlü ve büyük bir ülke, sonra da Hatay için, kaldığımız yerden devam diyoruz' ifadesini belirtti.
Mehmet Kesik, sosyal medya paylaşımında '24 Haziran 2018 genel seçimlerinde milletvekili aday adaylığı başvurunuzu gerçekleştirdik. Bu seçimlerin memleketimiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum. Çıkmış olduğumuz bu dava yolunda mevlam yar ve yardımcımız olsun' görüşünü paylaştı.
İskenderunlu Danıştay Başsavcılığı görevini yürütürken emekliliğini isteyen Halil Yılmaz, AKP´den Hatay Milletvzekili aday adayı olmak için başvuruda bulundu. Yılmaz, başvurusunu Ankara´daki AKP Genel Merkezine yaptı.

CHP´de basın toplantılı ilk açıklama
CHP´de de milletvekili aday adaylığı başvuruları sürüyor. M. Riyat Kırmızıoğlu, Ender Çolakoğlu, Suzan Şahin, İ. Fatih Mursaloğlu, Reyhanlı CHP eski ilçe başkanı Tamer Apiş de başvuru yapan aday adayları arasında bulunuyor.
CHP´den Hatay Milletvekili aday adaylığını düzenlediği basın toplantısıyla açıklayan, İhsan Fatih Mursaloğlu, 'Cumhuriyetimiz ve demokrasimiz çok zor durumda bu zor durumda olan cumhuriyetimiz ve demokrasimiz için kayıtsız kalamazdım; evimde oturamadım; ruhumdan gelen Kuva-i Milliye kanı kanı ile mücadele etme kararı verdim. Siyasette sizin önderliğinde sizin desteğinizle aday olarak devam etmek için yola çıktım. Hatay 1930´lu yıllarda Fransız emperyalizmine karşı topyekün mücadele etmiş insan topluluğundan teşelkül etmektedir. Aynı mücadeleyi bu dönemde yapmaktayız. Bizim kanımızda tam bağımsız emperyalizme karşı mücadele eden Türkiye vardır, Türk milleti vardır' dedi. Hükümetin tarım politikasını da eleştiren Mursaloğlu, küresel şirketlerin ülke topraklardan gitmesi gerekitğini ifade ederek, 'Sizin sesiniz olmak için yukarıya doğru gidebiliersem, tek mücadele kaynağım zehirleyen, öldüren küresel şirketlerinin hepsinde ülkemden kovmak olacak. Bunun çaresi vardır ve acilen yerli üretim desteklenmelidir. Yerli tohumlarımız tekrar üretilmelidir. Tohumlarımız varken şimdi hepsi yok olmuştur. Hibrit tohumlar, GDO´lu tohumlar bize dayatılmaktadır. Bunun arkasında küresel şirketler ve tohumları yatıyor' diye konuştu.

/resimler/2018-4/30/1055509204177.jpg


Hurdacıları 'meclis komisyonu' araştıracak

İTSO 'meclis neden kapalı' sorusunu yanıtladı: Kapatmanın temeli iç yönerge

Prefabrik evler boşaltılmak mı isteniyor?

"Deprem bölgesinde pozitif ayrımcılık ne oldu?"

Çirkin: Başka derdimiz yokmuş gibi anayasa tartışacağız

Mengüç, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı

Mullaoğlu'ndan "ÇED gerekli değil" kararına soru önergesi

Özçelik İş'ten Yolbulan'da grev kararı

Karbondioksit ölçümlü sigara karşıtı kampanya

Mengüç, CHP'li kadınların başkanı

Payas'ta iki katlı binada patlama

MCG Tower duruşmasına sanıklar zorla getirilecek

Bakanlık: Karara itiraz edildi

"Sesimi duyun istiyorum!"

Sorunlar, 7,5 metrelik ruloda

  • BIST 100

    10471,32%0,76
  • DOLAR

    32,75% 1,53
  • EURO

    35,02% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2458,98% 2,86
  • Ç. ALTIN

    3891,52% 0,75