AÇKD: Dikmece’nin yüzde 80’ine el konuldu

Antakya Çevre Koruma Derneği Başkanı Nilgün Karasu, Dikmece Mahallesi'nin yaklaşık yüzde 80’ine el konulduğunu, tarım alanlarının kamulaştırıldığını, geçici el koyma bahanesiyle asırlık zeytinlikler kesildiğini belirtti.

HATAY 17.03.2025 21:50:00 0
AÇKD: Dikmece’nin yüzde 80’ine el konuldu

İskenderun/SES
Antakya Çevre Koruma Derneği Başkanı Nilgün Karasu, yaptığı paylaşımda, "Dikmece'nin tapulu arazileri sahibine bilgi verilmeden el konuldu ve görüldüğü gibi zeytin ağaçları kesiliyor. Karşı koyan mülk sahipleri de gözaltına alındı. Nasıl bir zihniyet? Nasıl bir ülkedeyiz? Bu alanların çoğu dededen toruna geçmiş birçok ailenin geçim kaynağı. Ve depremden önce imar talebinde bulunmalarına rağmen talepleri red edilmiştir. Öyle günlere geldik ki artık bilgi verilmeden elimizden alınan mallarımıza bile direnemiyoruz!" ifadesine yer verdi.

“Geçici el koymanın anlamı mı değişti?”

Antakya Çevre Koruma Derneği Yönetim Kurulu'nun basın açıklamasında da şunlara yer verildi: "Dikmece Mahallesinde valilik tarafından olağanüstü hal bahanesiyle zeytinliklerine el konulmasına karşı geldikleri ve tapulu arazilerini savundukları için göz altına alınmalar yaşandı. 6 Şubat sonrası TOKİ yapılmak üzere farklı yollarla Dikmece’nin yaklaşık yüzde 80’ine el konuldu. Tarım alanları kamulaştırıldı, son günlerde ise geçici el koyma bahanesiyle asırlık zeytinlikler kesiliyor. Yol açma ve TOKİ yapılacak alan nasıl geçici el koyma olabilir? Geçici el koymanın anlamı mı değişti acaba? Geçici süre tamamlandığın da TOKİ'ler yükselirken bu alanlar ne olacak? Öte yandan talan edilecek zeytinliklere ulaşabilmek için buğday ekili tarlaların üzeri yol yapılma bahanesiyle toprakla gömülüyor.  Valiliğin geçici el koyma karar yazısı ve jandarma ile birlikte mülk sahiplerine bilgi verilmeden asırlık zeytin ağaçları sökülüyor. Karşı çıkan mülk sahipleri darp ediliyor ve göz altına alınıyor. Bu nasıl bir zihniyet kamulaştırma yapılmadan buğday tarlaları yol yapılmak üzere yok ediliyor zeytinlikler kesiliyor. Halbuki köylünün geçim kaynağıdır bu tarım arazileri bu zeytinlikler. Kırsal mahallelerde ÇED gerekli değildir kararıyla her gün sayıları artan taş ocaklarıyla hayvancılığı başka mahallerde yol ve Toki yapılmak üzere tarım ve zeytincilik yok ediliyor. Dikmece Mahalle sakinlerinin bu haklı mücadelelerini sonuna kadar destekliyoruz ve buğday tarlalarının, zeytinliklerin ekokırıma (yaşam alanının yok edilmesi) uğramasının, haksız hukuksuz uygulamaların takipçisi olacağımızı paylaşıyoruz."

Anahtar Kelimeler: : Dikmece’ yüzde konuldu

CHP, 'ön seçime' devam ediyor

HTO'dan 56 hekime plaket

"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Kaçak yapı şikayetinde 'işlem yok'

Beton santralleri ve hava kirliliği...

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Gelişim Hastanesi, 20. yılında

Grev 273. gününde

Hatay, kurak iller arasında

Üniversite alanına, 'sanayi alanı' kararı

İskenderun Engelliler, Avrupa Kupası'nda oynayacak

AÇKD: Dikmece’nin yüzde 80’ine el konuldu

Atık bertarafına 50 milyon hibe çabası

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

Muammer Aksoy Caddesi 3 şeritli oldu

  • BIST 100

    9132,88%-0,77
  • DOLAR

    39,73% 0,15
  • EURO

    45,63% -0,32
  • GRAM ALTIN

    4315,43% 0,43
  • Ç. ALTIN

    6948,11% 0,18