Aba Güreşi Türkiye Şampiyonası

Hatay´ın Türkiye´ye katılışının 80. yıl dönümü nedeniyle Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından 10. Aba Güreşi Türkiye Şampiyonası düzenlendi.

SPOR 27.07.2019 11:58:37 0
Aba Güreşi Türkiye Şampiyonası

Antakya/SES

 Türk kültürünün 5 bin yıllık öz sporu olan aba güreşinin Türkiye şampiyonası, Antakya´daki Hatay Büyükşehir Belediyesi Spor Kompleksinde yapıldı. Şampiyonada, Hatay Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı ve halk dansları gösterisi yapıldı.
Şampiyonada konuşan Dünya Geleneksel Sporlar ve Uluslararası Aba Güreşi Federasyonu Kurucu Eş Başkanı İbrahim Öztek, aba güreşine olan ilginin her geçen gün arttığını ve bu seneki dünya şampiyonasının 1 Eylül´de yapılacağını ifade etti. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da bu yılki müsabakaların büyük çekişmeye sahne olduğunu belirtti. Savaş, '10 yıl önce attığımız ilk adımla başladığımız bu yolculukta büyük mesafe kat ettik. 175 sporcunun katılımıyla başlayan bu macerada bugün binden fazla sporcu güreşiyor. Bu şampiyonada ilk altıya giren sporcular 1 Eylül´deki dünya şampiyonasında milli takım düzeyinde güreşecek' dedi.

Kimler şampiyon oldu
Şampiyonada 45 kiloda İbrahim Çağatay, 50 kiloda Halil Gökdeniz, 55 kiloda Ferhat Kılıç, 60 kiloda Ali Karaboğa, 65 kiloda Samet Kumtaş, 70 kiloda Mustafa Kuyucu, 75 kiloda Hasan Kaya, 80 kiloda Mevlüt Çolak, 90 kiloda Şahin Yumşak ve 90+ kiloda Ömer Yavuz birinci oldu. Şampiyon güreşçiler ödüllerini Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş ile Hatay Milletvekilleri Suzan Şahin ve Lütfi Kaşıkçı´dan aldı.

HBB'den grevdeki işçilere destek

Hatay ormanları yanıyor

Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

Payas Plajına 'Su Oyun Parkı'

"Hatay, santraller ve taş ocaklarına teslim edildi"

25 yıl sonrasının Arsuz'unu planladılar

Milletvekili Özel; “İskenderun Şehir Hastanesi ve TOKİ konutlarına ulaşım rahatlayacak”

Bakan Yumaklı: Soğutma çalışmalarına başlandı

Sivas katliamda yaşamını yitirenler, İskenderun'da anıldı

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar’dan Hatay ve Kilis’te tarımsal inceleme

Kabotaj Bayramı kutlandı

CHP'li Servet Mullaoğlu: "Partimize yönelik saldırılar siyasi darbe girişimidir"

AKP'den genişletilmiş il danışma meclisi toplantısı

  • BIST 100

    10837,30%-0,31
  • DOLAR

    41,99% 0,17
  • EURO

    48,60% 0,06
  • GRAM ALTIN

    5447,06% 0,32
  • Ç. ALTIN

    9006,14% 0,00