9 maden alanı; 74.772 dönüm

9 maden alanı; 74.772 dönüm

Hatay´daki sahalar 07 Eylül´de ihaleye çıkarılacak

Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü tarafından, ülkenin 766 ayrı sahasında maden arama ve işletmesi için ihaleye açılma kararına tepkiler sürüyor. DSP Hatay İl Başkanı Ali Kaya, 'İlde madencilik faaliyetleri için ihaleye çıkacak 9 alanın büyüklüğü tam olarak 7.477,24 hektar; yani 74.772 dönüme tekabül etmektedir. Bu azımsanmayacak bir büyüklüktür' açıklamasını yaptı. 

* DSP il başkanı Kaya, 'Ormanlarımızın, dağlarımızın tahrip edilmesine ve doğanın dengesinin değişmesine izin vermeyeceğimiz gibi sessiz kalmamızda beklenmesin. Paradan daha değerli şeylerin olduğunu gözünü çıkarları uğruna para hırsı ile kaplayan kendini bilmezlere ve doğa düşmanlarına er geç öğreteceğiz' açıklamasını yaptı.

Akın Bodur/İskenderun
Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG), ülkede 766 ayrı sahada maden arama ve işletmesi için ihaleye açılma kararına yurttaşlar, sivil toplum kuruluşları ve çevre derneklerinin ardından siyasilerden de tepki gelmeye başladı. Ülkenin 68 ilinde ve 766 noktada bir ayda yapılması planlanan maden ihalelerinin, ülke yüzölçümünün yüzde 1,14´ünü kapsayacağı biliniyor. Hatay´da ihaleye çıkartılacak olan 9 sahanın Arsuz (Tülek ve Tatarlı), Belen, Dörtyol, Antakya ve Hassa´da olduğu ve 140. ihale grubunda bulunan maden arama sahaların çoğunun altın, gümüş, platin, bakır, kurşun, çinko, demir gibi madenlerin olduğu ve bunların aranması için ihalelerin yapılacağını biliniyor.

DSP´ten ihale tepkisi
Hatay´da 9 noktada maden ihalesinin yapılmasına tepki gösteren DSP Hatay İl Başkanı Ali Kaya, Arsuz-Samandağ karayolunun açılmasının ardında madenlerin bulunduğunu öne sürdü. Kaya, sosyal iletişim sitesi üzerinden yaptığı fotoğraflı paylaşımda şu düşüncelerine yer verdi: 'Arsuz-Samandağ yolunun uzun bir süreden sonra açılması il turizmine katkı vermesi açısından olumlu bir durum teşkil etmesi beklenirken bu yolun açılmasındaki asıl amacın madencilik olduğu ortaya çıktı. İlde madencilik faaliyetleri için ihaleye çıkacak 9 alanın büyüklüğü tam olarak 7.477,24 hektar; yani 74.772 dönüme tekabül etmektedir. Bu azımsanmayacak bir büyüklüktür. Daha da vahimi bu alanların önemli bir bölümü ormanlıklardır. Hiçbir faaliyet sağlıktan, doğadan ve canımızdan daha değerli değildir. Ormanlarımızın, dağlarımızın tahrip edilmesine ve doğanın dengesinin değişmesine izin vermeyeceğimiz gibi sessiz kalmamızda beklenmesin. Paradan daha değerli şeylerin olduğunu gözünü çıkarları uğruna para hırsı ile kaplayan kendini bilmezlere ve doğa düşmanlarına er geç öğreteceğiz. İl milletvekillerine ve doğa severlere sesleniyorum. Gelin hep beraber doğaya yapılacak bu zulme karşı, çocuklarımız için, torunlarımız için en önemliside insanlık için karşı koyalım.'



Seyfittinoğlu'na son görev

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

“Dönmez desteği CHP grubundan alıyor”

Cemevine büyükşehir onarımı

Narenciyede 'zirai don' kaybı

71 ton limonda 'yasaklı ilaç' kalıntısı

Yarıkkaya 75 kilometre hızla esti

Kadından kadına 2. kez köprü kurdu

Birleşik Krallığa, UR-GE projesi ziyareti

300 milyon lira borçlanma yetkisi

ATSO isim değiştiriyor

Alevi örgütlerinden çağrı: Suriye’de insan hakları ihlal ediliyor!

Işıkhan'dan 'değerlendirme toplantısı'

8 günlük firmaya 20 milyon liralık iş

Kentte 'genel denetim'

Ramazan Şenliği incelemesi

İskenderun ADD'ye yeni yönetim

3 belediyeden Suriye ziyareti

AKP'den eş zamanlı '28 Şubat' açıklaması

Hatay Turizm Master Planı Çalıştayı

HBB'den Ramazan denetimi

Deprem kadın ve engellileri üretimden çekti

Yüksekokullarda müdürler değişti

Standart dışı üretim de sürüyor ceza da

Hatay'da tarımı 'don' vurdu

Milletvekili Çirkin: Kaç mükellef mücbir sebepten yararlandı?

Tescilli binaların restorasyon toplantısı

Gümrüklü antrepo işletmecilerinin ziyareti

CHP, iş insanlarıyla buluştu

Yükleniyor

  • BIST 100

    9078,43%-1,59
  • DOLAR

    38,47% -0,04
  • EURO

    43,61% -0,24
  • GRAM ALTIN

    4005,10% -1,59
  • Ç. ALTIN

    6629,81% 0,00