790 güreşçi yarıştı

11. Türkiye Aba Güreşi Şampiyonasında, ülkenin 33 şehrinden gelen 790 güreşçi yarıştı.

SPOR 28.07.2022 11:41:20 0
790 güreşçi yarıştı

Antakya/SES

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından, Hatay´ın anavatana katılışının 83. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen, 11. Türkiye Aba Güreşi Şampiyonası sona erdi. 60´a yakın hakem ve gözlemcinin görev yaptığı şampiyonada, güreşçiler 10 farklı sıklette rakipleriyle mücadele etti.

HBB Spor Kompleksi ve Yaşam Merkezi´ndeki mersahta yapılan müsabakalarda, güreşçiler, şampiyon olabilmek için mücadele verdi. Müsabakalarda 45 kiloda Konya´dan Mücahit Alıcı, 50 kiloda Kahramanmaraş´tan Ozan Datlı, 55 kiloda Hatay´dan Hamut Hanelçi, 60 kiloda Hatay´dan Ferhat Kılıç, 65 kiloda Ankara´dan Yusuf Uraz, 70 kiloda Ankara´dan Fatih Önalan, 75 kiloda Ankara´dan Hüseyin Bakır, 80 kiloda Ankara´dan Hasan Kaya, 90 kiloda Kocaeli´nden Şahin Turşak ve 100 kiloda Gaziantep´ten Barış Güngör Türkiye şampiyonu oldu. Dereceye giren sporculara madalya ve ödüllerini Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş verdi.

Güreşlerin açılışında konuşan HBB Başkanı Savaş, 'Bugün yaptığımız Türkiye şampiyonası, eylül ayında yapacağımız dünya şampiyonasının habercisidir. Dünya şampiyonamıza yaklaşık 45 ülkeden güreşçi gelecek. Biz artık dünyaya açıldık. Güreşçilerden seyircilere kadar artık bu sporun hakkını vermeliyiz. Aba güreşini modern, estetik ve tüm dünyanın kabul edeceği bir formata taşımak için çalışmaya devam ettik' dedi ve sporculara başarı diledi. Dünya Uluslararası Aba Güreşi ve Geleneksel Sporlar Federasyonu Eş Başkanı İbrahim Öztek ise, aba güreşinin İspanya´dan Sibirya´ya, Moğolistan´dan İtalya´ya kadar farklı coğrafyalarda yapıldığını belirtti. İran, Gürcistan, Almanya gibi ülkelerde aba güreşleri için önemli organizasyonların yapıldığını anlatan Öztek, “Türk´ün eseri dünyada tanınır hale geldi' diye konuştu ve aba güreşinin tanıtılması için yaptığı çalışmalardan ötürü Savaş´a şilt verdi.

Anahtar Kelimeler: güreşçi yarıştı

Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yerinde dönüşümde 'müteahhit sorunu'

Kimyon: 5.000'lik onaylanmadan 1/1.000 kararı alınmış

Doğrudan temin yüzde 50 azalsın

DASİFED'e yeni yönetim

Meclis, komisyonlarını seçti

İSKOOP, 25 Nisan'da faaliyete girecek

Plana 837+41 itiraz

Konteyner çarşı taşınıyor

Hatay'dan 20+3 delege oy kullandı

Can Atalay’dan 'tutuklu öğrenciler' mesajı

Arsuz'a 2 başkan yardımcısı daha

  • BIST 100

    10743,2%1,17
  • DOLAR

    40,66% 0,07
  • EURO

    46,42% -0,05
  • GRAM ALTIN

    4305,31% 0,14
  • Ç. ALTIN

    6928,30% 0,00