6 hektar alan yandı

6 hektar alan yandı

Antakya´da iki orman yangını

İskenderun/SES

Antakya kırsalında iki ayrı noktada çıkan orman yangınında yaklaşık 1 hektar ormanlık alan ile 5 hektar orman örtüsü yandı.
Edinilen bilgiye göre, Antakya´nın Kisecik mahallesi Gedik Tepe mevkiinde önceki gün akşam saatlerinde henüz öğrenilemeyen bir nedenle çıkan orman yangını, rüzgarında etkisiyle kısa sürede bölgeye yayıldı. Yangında 53 hektarlık orman örtüsünden oluşan alan yanarak zarar gördü. Yangın, Antakya Orman İşletme Müdürlüğü ve Hatay Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin karadan ve havadan yaptığı müdahaleyle kontrol altına alınarak, söndürüldü ve soğutma çalışmaları yapıldı. Bölgede nem oranının yüzde 69 oranında olmasının yangının büyümesini engellediği de belirtildi. Yörede yaşayan vatandaşların da söndürme çalışmasına katkı verdiği öğrenildi.
Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Muzaffer Ketmen, Kisecik mahallesinin kırsalında çıkan ve 5 hektar orman örtüsünün zarar gördüğü yangına 1 helikopter, 16 arazöz, 6 su tankı, 2 dozer, 1 kepçe, 1 greyder, 5 adet hizmet aracı, 10 belediye su tankıyla müdahale edildiği kaydedildi. Yangının çıktığı örtülük alanın dağlık olmasının yangına müdahaleyi zorlaştırdığı belirtildi.
Kisecik bölgesinde çıkan yangının çıkış nedeninin kolluk güçleri tarafından da araştırıldığı bildirildi.
Öte yandan Antakya Narlıca mahallesinde çıkan orman yangınında ise 1 hektar ormanlık alan yandı. Yangına 3 arazöz, 1 su tankı, 1 helikopter ile müdahale edilerek, önce kontrol altına alınıp, ardından söndürüldüğü öğrenildi.

 

 



"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yollarda ağır tonajlı araçlara 'park yasağı'

"Demokrasi talebi, sokaklardan sandıklara taşındı"

Belen'de "Ramazan Çocuk Festivali"

Hatay'da Özgürlük Nevruz'u kutlaması

Down Sendromu Farkındalık Günü

Başkan Amaç'tan üretiye destek çağrısı

Baro Başkanı Tut: Hukuk devletini savunmaya devam edeceğiz

Şam Geçici Maslahatgüzarı'nın Hatay ziyareti

Kütüphane inşaatında inceleme

"ÇED Gerekli Değildir" sürüyor

Kaçak yapı şikayetinde 'işlem yok'

Beton santralleri ve hava kirliliği...

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Gelişim Hastanesi, 20. yılında

CHP, 'ön seçime' devam ediyor

Grev 273. gününde

Hatay, kurak iller arasında

Üniversite alanına, 'sanayi alanı' kararı

İskenderun Engelliler, Avrupa Kupası'nda oynayacak

AÇKD: Dikmece’nin yüzde 80’ine el konuldu

Atık bertarafına 50 milyon hibe çabası

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

Muammer Aksoy Caddesi 3 şeritli oldu

Suriye'deki katliam Cevevi'ne protesto edildi

Kurum, 'fahri hemşehrilik beratını' aldı

HTO'dan 56 hekime plaket

Hekimler 14 Mart'ta buluştu

"Tozlu havada maske kullanın"

Prof. Yılmaz'dan gastroenteroloji bilgilendirmesi

Yükleniyor

  • BIST 100

    10121,52%-1,02
  • DOLAR

    40,24% 0,11
  • EURO

    46,86% 0,40
  • GRAM ALTIN

    4339,18% 0,99
  • Ç. ALTIN

    6880,30% -0,39