500 kadına ücretsiz sağlık taraması

Türk Alman Jinekoloji Eğitim, Araştırma ve Hizmet Vakfı (TAJEV), sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında “Sadece Benim İçin” adıyla 2 günlük eğitim ve tarama çalışması gerçekleştirecek.

6.09.2017 11:30:54 0
500 kadına ücretsiz sağlık taraması

 

TAJEV´in 8 Eylül Cuma günü başlayacak eğitim ve tarama çalışmasının toplumda farkındalığı arttırarak, jinekolojik hastalıklara daha çok önem verilmesini amaçladığı belirtilerek, proje kapsamında 500´ü kadın olmak üzere, aile fertleri ile 2500 kişi sağlık kontrollerinden geçirileceği kaydedildi.
Sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında, ilki 2008 yılında Bingöl´ de başlayan “Sadece Benim İçin” projesi ile bugüne kadar 5 bölgede 2000 kadına ulaşıldığı belirtilen TAJEV´in yazılı açıklamasında, Vakıf Başkanı Prof. Dr. Cihat Ünlü´nün, bu projeyle anne ve bebek ölümlerini azaltmayı, başta meme kanseri ve genital kanserler olmak üzere çeşitli hastalıklarda, erken teşhisin önemine dikkat çekmeyi amaçladıkları ifadesine de yer verildi.

“Kadın sağlığında farkındalığı arttırmalıyız” Prof. Dr. Cihat Ünlü, şunları kaydetti: “Sosyal sorumluluk projemiz ile Türkiye´nin her bölgesine ulaşmayı amaçlıyoruz. Kadın sağlığı çok önemli bir konu, özellikle kadınlarımızın sağlıklı olması ile sağlıklı ve bilinçli çocuklar yetişebilir. Kadın sağlığında farkındalığı arttırmalıyız. Proje kapsamda; önce bölge halkına eğitim verilmesi, sağlık taraması, ebeler, hemşireler ve pratisyenlere eğitim ve ihtiyacı olan kurumlara tıbbı cihaz veya elektronik ürünün bağışı sağlıyoruz. Önümüzdeki dönemlerde farklı bölgelerde bu çalışmaları yapmaya devam edeceğiz.”

Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yerinde dönüşümde 'müteahhit sorunu'

Kimyon: 5.000'lik onaylanmadan 1/1.000 kararı alınmış

Doğrudan temin yüzde 50 azalsın

DASİFED'e yeni yönetim

Meclis, komisyonlarını seçti

İSKOOP, 25 Nisan'da faaliyete girecek

Plana 837+41 itiraz

Konteyner çarşı taşınıyor

Hatay'dan 20+3 delege oy kullandı

Can Atalay’dan 'tutuklu öğrenciler' mesajı

Arsuz'a 2 başkan yardımcısı daha

  • BIST 100

    10737,21%-0,06
  • DOLAR

    40,67% 0,08
  • EURO

    46,45% -0,09
  • GRAM ALTIN

    4308,19% 0,21
  • Ç. ALTIN

    6915,25% -0,19