30. yıl konseri

Sovyetler Birliğinden ayrılan ve bağımsız devletlerini kuran Türk Cumhuriyetleri´nin bağımsızlıklarının 30. yılı Antakya´da düzenlenen konserle kutlandı.

GÜNCEL 8.09.2021 19:31:40 0
30. yıl konseri

 

Antakya/SES
Hatay Büyükşehir Belediyesi ve TÜRKSOY işbirliğiyle düzenlenen konserde, TÜRKSOY Gençlik Korosu, çeşitli ezgileri seslendirdi. Avrupa´daki çeşitli organizasyonlarda 3 altın madalya alan TÜRKSOY Gençlik Korsosu, şef Gulmira Kuttybadamova´nın yönetiminde Türk Cumhuriyetlerinin şarkı ve türkülerini katılımcılar için söyledi. Konsere katılan protokol üyeleri, koro ile birlikte 'Niksar´ın Fidanları ' adlı türküsünü söyledi.
Antakya´daki Meclis Kültür Sanat Merkezi´nde düzenlenen konsere, Hatay milletvekilleri Mehmet Güzelmansur ve İsmet Tokdemir, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve Nazan Savaş, siyasi ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı. Rahatsızlığı nedeniyle konsere katılamayan TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, gönderdiği mesajda, 'Kültür ve sanat etkinliklerinin neredeyse durma noktasında geldiği bugünlerde koromuza ev sahipliği yaptığınız için yürekten teşekkür ediyorum. Başkan Lütfü Savaş´ın hem Hatay hem Türk dünyası yaptığı çalışmalar bizim için kıvanç kaynağıdır. Bağımsızlığımızın 30. yılının Hatay´da konserle kutlanması kardeşliğimizi taçlandırmıştır. Ev sahipliğiniz için Türk dünyası adına bir kez daha teşekkür ederim' düşüncesini paylaştı. Pandemi sebebiyle konserin kısa ama öz olduğunu ifade eden Savaş ise, “Bu koro, Düsen Kaseinov´un destekleri ile bizimle buluştu. Koronun buraya gelip bize verdiği resital için çok teşekkür ediyorum. Kardeşlerimizin bağımsızlığının 30. yılını tebrik edip, nice bağımsız, özgür yıllar diliyorum' değerlendirmesini yaptı. Koro üyeleri de bağımsızlıklarının 30. yılını simgeleyen tabloyu Savaş´a hediye etti


Hurdacıları 'meclis komisyonu' araştıracak

İTSO 'meclis neden kapalı' sorusunu yanıtladı: Kapatmanın temeli iç yönerge

Prefabrik evler boşaltılmak mı isteniyor?

"Deprem bölgesinde pozitif ayrımcılık ne oldu?"

Çirkin: Başka derdimiz yokmuş gibi anayasa tartışacağız

Mengüç, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı

Mullaoğlu'ndan "ÇED gerekli değil" kararına soru önergesi

Özçelik İş'ten Yolbulan'da grev kararı

Karbondioksit ölçümlü sigara karşıtı kampanya

Mengüç, CHP'li kadınların başkanı

Payas'ta iki katlı binada patlama

MCG Tower duruşmasına sanıklar zorla getirilecek

Bakanlık: Karara itiraz edildi

"Sesimi duyun istiyorum!"

Sorunlar, 7,5 metrelik ruloda

  • BIST 100

    10530,91%1,34
  • DOLAR

    32,65% 1,17
  • EURO

    34,95% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2428,45% 1,58
  • Ç. ALTIN

    3863,61% 0,00