27 milyon euroluk altyapı

Borçlanma ve sözleşme imzalama yetkisi önce HBB Meclisi tarafından reddedilen Arsuz´un da 1. Etap altyapısını kapsayan altyapı için Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile sözleşme imzaladı.

GÜNCEL 22.06.2018 10:32:21 0
27 milyon euroluk altyapı

İskenderun/SES

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Müdürlüğü (HATSU), Samandağ ve Arsuz´da yapılacak altyapı yatırımlarında kullanacağı finansman için Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile sözleşme imzaladı. Sözleşme ve borçlanmaya ilişkin yetki talebi HBB Meclisi tarafından önce reddedilmiş, ardından ikinci kez meclise getirilen madde oy çokluğuyla kabul edilmişti.
Altyapı projelerini hayata geçirmek için HATSU ve EBRD arasında HATSU Genel Müdürlüğü´nde düzenlenen imza törenine Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, HATSU Genel Müdürü Mehmet Çaparali ile EBRD Belediye ve Çevre Yatırımları Müdürü Fatih Türkmenoğlu de katıldı.

Arsuz´a 240 km kanalizasyon şebekesi
HBB Başkanı Savaş, 200 kilometrelik Samandağ içme suyu şebeke yenilemesi ve 240 kilometrelik Arsuz kanalizasyon şebeke yapımı için finansmanın sağlandığını, yakın zamanda ihaleye çıkarak, çalışmalara başlanacağını söyledi. Hatay´da önemli altyapı projelerinin hayata geçtiğini ifade eden HATSU Genel müdürü Çaparali de Samandağ içme suyu şebekesi ve Arsuz kanalizasyon şebeke yapımı için ekonomik girişimlerin tamamlandığını söyledi.
HATSU´dan yapılan açıklamada, 27 milyonu kredi, 7 milyonu hibe olmak üzere toplam 34 milyon Euro´nun projesi hazır olan Samandağ içme suyu ve Arsuz kanalizasyon şebekesi yapımında kullanılacağını ifade edildi.

Borçlanma yetkisini AKP grubu reddetmişti
Borçlanmaya ilişkin Mayıs ayı içinde red oyu verilmesi üzerine HBB´nin CHP Grubu basın açıklaması yaparak, kamuoyunun dikkatini AKP Grubunun yaklaşımına çekmişti. Açıklamada, altyapı yatırımına ilişkin bölümde şu ifadelere yer verilmişti: “HATSU´nun Dörtyol, Samandağ ve Arsuz ilçelerinin alt yapı sorununu çözmek amacıyla meclis gündemine getirdiği borçlanma talebi (bunun 7 milyon avrosu hibe olmasına rağmen) AKP´li meclis grubunca hiçbir gerekçe gösterilmeksizin, tamamen keyfi şekilde reddedilmiş, bu red kararı hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle belediye başkanınca meclise tekrar iade edilmiş ve meclisin 2/3 ısrar çoğunluğunu bulamaması sebebiyle bu borçlanma maddesi geçebilmiştir.”

HBB'den grevdeki işçilere destek

Hatay ormanları yanıyor

Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

Payas Plajına 'Su Oyun Parkı'

"Hatay, santraller ve taş ocaklarına teslim edildi"

25 yıl sonrasının Arsuz'unu planladılar

Milletvekili Özel; “İskenderun Şehir Hastanesi ve TOKİ konutlarına ulaşım rahatlayacak”

Bakan Yumaklı: Soğutma çalışmalarına başlandı

Sivas katliamda yaşamını yitirenler, İskenderun'da anıldı

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar’dan Hatay ve Kilis’te tarımsal inceleme

Kabotaj Bayramı kutlandı

CHP'li Servet Mullaoğlu: "Partimize yönelik saldırılar siyasi darbe girişimidir"

AKP'den genişletilmiş il danışma meclisi toplantısı

  • BIST 100

    10951,27%1,05
  • DOLAR

    42,05% 0,21
  • EURO

    48,54% -0,21
  • GRAM ALTIN

    5445,35% 0,29
  • Ç. ALTIN

    9041,14% 0,39