25 kuruluştan ortak açıklama
İskenderun'da bir araya gelen HAMOK ve İskenderun TMMOB İlçe Koordinasyon Kurulu üyeleri, ortak hareket etme kararı aldığını açıkladı.
İskenderun/SES
HAMOK ve İskenderun TMMOB İlçe Koordinasyon Kurulu (İKK) üyeleri, İskenderun'da bir araya geldi. HAMOK ve TMMOB İskenderun İKK üyeleri, kent bütününe yönelik yapılan çalışmalara ilişkin halkımızı bilgilendirmek, kamuoyu oluşturmak, merkezi ve yerel yöneticilere görüş ve önerilerini iletmek üzere, ortak hareket etme kararı aldığını açıkladı.
25 ayrı kuruluşun ortak toplantıya ilişkin açıklamada şunlara yer verildi: "Sonuçları acılarla dolu 6 Şubat depremi ve ardından 20 Şubatta yaşamış olduğumuz depremin üzerinden 19 ay geçti.HAMOK ve TMMOB’a bağlı odaları olarak depremin ilk gününden itibaren tüm örgütlülüğümüzle, tüm kurullarımızla, tüm üyelerimizle büyük bir seferberlik içinde olduk. Akademik Meslek Odaları olarak yaşanan yanlışlıkları ve eksiklikleri raporlarımızla, panellerle, basın açıklamaları ve katıldığımız toplantılarda dile getirdik. Bilimin ve tekniğin aydınlattığı yolumuzda kararlılıkla, yılmadan ve usanmadan mücadele ederek mesleğimize, örgütümüze, halkımıza, kentimize sahip çıkmaya devam edeceğiz. Deprem kuşağında yer alan ilimizde afetlere dirençli kentlerin oluşturulabilmesi için birçok kurum ve kuruluşça çalışmaların koordineli yürütülmesi gerekmektedir. Afetlere dirençli bir kentimizin olması için bizlerde Akademik Meslek Odaları olarak dünden daha fazla gayret göstereceğiz. Yaşadığımız büyük kayıplar ve derin acılar bizlere bir kez daha göstermiştir ki bilimi, tekniği, ve denetimi dışlayan yönetim anlayışı, ülkemizin geleceğine yönelik en büyük tehdittir. Bu nedenle bilimin ve tekniğin sesini yükseltmek, ülkemizin geleceğini ve halkımızın yaşamını güvenceye alabilmenin en önemli, en gerçekçi yoludur. Yaşadığımız tüm acı ve sorunlara rağmen, deprem öncesi ve sonrasında yaşanan süreçte, ülke olarak bireysel ve kurumsal düzeyde bir özeleştiri yaparak, dersler çıkararak, yaşananların bir daha tekrarlanmaması için, nelerin eksik veya yetersiz olduğunu tespit ederek, tespitlere yönelik eylem planları hazırlayarak, kentimizin yeniden sağlıklı ve deprem dirençli bir halde inşa edilmesi ve en önemlisi yaşamın geri gelmesi için meslek odaları, resmi kurumlar, dernek ve platformlarla birlikte katıldığımız sayısız toplantı ve basın açıklamalarıyla hem meslektaşlarımızın hem de vatandaşlarımızın yanında olmaya sonuna kadar devam edeceğiz."
Hangi kuruluşlar katıldı?
HAMOK ve İskenderun TMMOB İlçe Koordinasyon Kurulunun ortak yaptığı toplantıya katılan 25 kuruluşu şunlar oluşturdu: Hatay Tabip Odası, Hatay Eczacılar Odası, Hatay Diş Hekimler Odası, Hatay Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası, İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası, Hatay Veteriner Hekimler Odası, Makine Mühendisler Odası, İskenderun İlçe Temsilciliği, Makine Mühendisler Odası Hatay İl Temsilciliği, Elektrik Mühendisler Odası İskenderun İlçe Temsilciliği, Elektrik Mühendisler Odası Hatay İl Temsilciliği, Jeoloji Mühendisler Odası, Kimya Mühendisler Odası İskenderun İlçe Temsilciliği, İnşaat Mühendisler Odası İskenderun İlçe Temsilciliği, İnşaat Mühendisler Odası Hatay Şubesi, İç Mimarlar Odası Hatay İl Temsilciliği, Maden Mühendisler Odası İskenderun İlçe Temsilciliği, Mimarlar Odası İskenderun İlçe Temsilciliği, Mimarlar Odası Hatay Şubesi, Bilgisayar Mühendisler Odası İskenderun İlçe Temsilciliği, Çevre Mühendisler Odası İskenderun İlçe Temsilciliği, Metalurji ve Malzeme Mühendisler Odası İskenderun İlçe Temsilciliği, Harita ve Kadastro Mühendisler Odası Hatay İl Temsilciliği, Harita ve Kadastro Mühendisler Odası İskenderun İlçe Temsilciliği, Şehir Plancılar Odası Hatay Şubesi ile Şehir Plancılar Odası İskenderun.
Gazeteci Bakoğlu 14. kez seçildi
İskenderun Kaymakamı çöken bina alanında inceleme yaptı
İskenderun’da yıkım sırasında 6 katlı bina çöktü: Can kaybı yaşanmadı
İskenderun’da metruk bina çöktü: Ekipler enkaz kaldırıyor
İskenderun’da ağır hasarlı bina yıkım sırasında çöktü
Can Atalay’dan çocuk ölümleri tepkisi: “Hatay’da ölüm çukurları oluştu”
Adnan Şefik Çirkin’den depremde kayıp çocuklar için soru önergesi: 30 çocuk hâlâ aranıyor
Avukat Alkan Falay’a saldırıya Hatay Barosu’ndan tepki
Cebike TOKİ konutlarında yangın: 13 kişi tahliye edildi
Arsuz–İskenderun yolunda kamuflajlı araçta 19 yasadışı göçmen yakalandı
Hatay merkezli rüşvet operasyonunda 26 tutuklama: 8 ilde eş zamanlı baskın
Esnafın sandık mesajı: Değişim ve güven vurgusu
Arsuz’a krom ocağı için “noter taahhüdü” verildi
Hatay’da 10 Şubat’tan bu yana 4 çocuk suda boğularak hayatını kaybetti
HBB'den grevdeki işçilere destek
-
BIST 100
16252,82%1,87
-
DOLAR
44,21% 0,06
-
EURO
51,16% 0,36
-
GRAM ALTIN
7106,95% -0,07
-
Ç. ALTIN
11584,42% 0,00




