“160 milyar sınırını aşabiliriz”

Akdeniz Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri Birliği (AKAMİB) Başkanı Bülent Aymen, Temmuz ayında tüm sektörlerin ihracatta yüzde 14,7 ila yüzde 300´lere uzanan artışlar yaşadığını belirterek, toplam ihracatta 150 milyon sınırının 20

3.08.2017 10:27:49 0
“160 milyar sınırını aşabiliriz”

Sadet Berkyürek/İskenderun

Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) tarafından temmuz ayında yapılan dışsatımı da değerlendirdiği yazılı açıklamasında AKİB´e bağlık birlikler kanalıyla 2017 Temmuz ayında, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 17, Ocak-Temmuz dönemine göre ise yüzde 23 artış yakalandığını, bu ivmenin 2017´nin kapanış rakamları için de umut vaat ettiğini ifade etti. Aymen, “2017 Temmuz ayında tüm sektörlerin ihracatında en azı %14,7´den %300,2´lere uzanan ihracat artışları yaşadı. Bu artışlardaki devamlılığı sürdürürsek 160 milyar sınırını yakalamamız kaçınılmaz olur” dedi.

Aymen, Türkiye mobilya, kâğıt ve orman ürünleri ihracatının, Temmuz ayında yüzde 28,3 ve Ocak-Temmuz döneminde yüzde 6 oranında artış göstererek 2 milyar 485 milyon 283 bin dolar ihracat gerçekleştirdiğini de sözlerine ekleyerek, “Yine Akdeniz Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri Birliği de Temmuz ayında yüzde 34 ve Ocak-Temmuz döneminde yüzde 9,2 artış yakalamış ve ilk 7 aylık ihracatını 335 milyon 603 bin dolara taşımıştır” değerlendirmesini yaptı.

En çok satış Lübnan´a
Aymen, sektörün en fazla ihracat gerçekleştirdiği ilk 10 ülke sıralamasında en fazla ihracat artışının İsrail´e gerçekleştiğini, AKAMİB´den ise Temmuz ayında sektörün Lübnan´a ve geçen ay olduğu gibi Çin´e ihracatının dikkat çekici oranda artığını ifade etti.

Anahtar Kelimeler: milyar sınırını aşabiliriz

HBB'den grevdeki işçilere destek

Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

Tarihi hamam yıkımda da hasar aldı

Mimarlar çağrı: Süre uzatılmalı, destek arttırılmalı

Plana itirazın son günü 20 Haziran

Gülcihan’a arıtma tesisi geliyor

İş insanı Atilla Demirkent yaşamını yitirdi

TOKİ, Arsuz'da arsa satıyor

Arsuz'da yoğunluk yine 'zirveye' ulaştı

Kurban Bayramı kutlandı

Otogarda 'bayram denetimi'

Resmi bayramlaşma bugün

Hatay’da kuraklık kapıda

  • BIST 100

    11000,26%6,06
  • DOLAR

    41,32% 0,06
  • EURO

    48,67% 0,19
  • GRAM ALTIN

    4889,00% 0,10
  • Ç. ALTIN

    7888,34% 0,00