109 kursiyere meslek eğitimi

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Hatay’da kursiyerlerle buluştu.

24.05.2023 10:31:00 0
109 kursiyere meslek eğitimi

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları’nın (KOMEK) Hatay’daki Konya Konteyner Kentte hizmete giren şubesi 8 sınıfta, 6 branşta 109 kursiyere hizmet veriyor. 

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Hatay’a kazandırılan 1. Etap Konya Konteyner Kentte hizmet vermeye başlayan KOMEK Antakya Kurs Merkezi’ni ziyaret ederek eğitimlere katılan depremzede kursiyerlerle sohbet etti.

Ziyareti değerlendiren Başkan Altay, Hatay’daki çalışmalara aralıksız şekilde devam ettiklerini ve ilk günden itibaren bölgedeki eksikleri bir planlama dahilinde tamamlamak için yoğun şekilde çalıştıklarını ifade etti.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Meram, Karatay, Selçuklu belediyeleri ile Konya Ticaret Odası, Konya Sanayi Odası ve Konya Ticaret Borsası iş birliğiyle Hatay’da kurdukları 470’e yakın konteynerden oluşan Birinci Etap Konya Konteyner Kentin Hataylılara hizmet verdiğini kaydeden Başkan Altay, “Burada yaşayan insanların sosyal hayata başlamaları ve depremin etkilerinin unutulmasıyla ilgili bir çalışma yürütüyoruz. Konya’nın önemli markalarından birisi olan KOMEK, Konya Konteyner Kentte hizmet vermeye başladı. Şu anda 8 sınıfta, 6 branşta 109 kursiyere hizmet veriyoruz. Bu sayı giderek artıyor. Böylece burada kalan kardeşlerimiz hem daha değerli vakit geçiriyor hem depremin etkilerini unutuyor hem de bir meslek edinme imkanları oluyor. İnşallah burada üretilen ürünlerin satılmasıyla da kendilerine bir gelir oluşturacaklar. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli ve Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Sayın Fatih Erbakan hafta sonu burayı ziyaret ederek Hataylılarla buluşmuştu. Bizler, Hatay’da sorunlar bitene kadar Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Konya olarak buradaki işleri çözmek için ekibimizle birlikte çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu. 

Anahtar Kelimeler: kursiyere meslek eğitimi

HBB'den grevdeki işçilere destek

Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

Tarihi hamam yıkımda da hasar aldı

Mimarlar çağrı: Süre uzatılmalı, destek arttırılmalı

Plana itirazın son günü 20 Haziran

Gülcihan’a arıtma tesisi geliyor

İş insanı Atilla Demirkent yaşamını yitirdi

TOKİ, Arsuz'da arsa satıyor

Arsuz'da yoğunluk yine 'zirveye' ulaştı

Kurban Bayramı kutlandı

Otogarda 'bayram denetimi'

Resmi bayramlaşma bugün

Hatay’da kuraklık kapıda

  • BIST 100

    10372,04%-0,10
  • DOLAR

    41,32% 0,08
  • EURO

    48,48% -0,05
  • GRAM ALTIN

    4843,95% 0,33
  • Ç. ALTIN

    7896,98% 0,73