Sadet BERKYÜREK


YENİDEN YAYINDAYIZ

Sadet BERKYÜREK


 

Bir yanımız acı bir yanımız umut...

6 Şubat depremlerinin üzerinden 10 ay geçti. O tarihten bugüne, ağır hasar gören tesislerimizden dolayı çıkaramadığımız gazetemizin ilk sayısı bugün basıldı.  

O tarihten bu tarihe internet gazetemiz üzerinden okuyucularımızın haber alma haklarını kullanmalarını sağlamaya çalıştık" denildi.

Gazeteciliğin her dönem önemli, yönetim-denetim dengesi içinde belirleyici rolü olduğu bilinciyle, dostlarımızın da desteğiyle internet sitemiz üzerinden haber paylaşımlarımızı sürdürdük. Depremin ardından teyitli bilgilerin gazetecilik sorumluluğu ile sürdürülmemesinin yakıcı sonuçlarını bu dönemde birlikte yaşadık. Kurumsal olarak yerel gazeteciliğin yalnız bırakılmasını da…

Binlerce insanımızı kaybettik. Canlarımız yitti. Meslektaşlarımızın ardından ağıtımız devam ediyor. Ve en kıymetlimiz, gazetemizin kurucusu ve imtiyaz sahibi Ayşe Figen Ülkümen Arlı ile eski yazı işleri müdürlerimizden Haluk Arlı abimizin kaybı… Matemimizi yaşayamadık.

6 Şubat depreminin öncesindeki son sayımızın iki haberimizden biri çocukların kar şenliği diğeri de ‘eli kulağında’ depremle ilgili Rasim Can’ın çığlığı idi.

Yerel yönetimler, resmi kurum ve kuruluşlar ve deprem konusunda yer alan tüm mühendislik disiplinlerini deprem konusunda sorumluluğa davet eden TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Hatay İl Temsilcisi Jeoloji Mühendisi Rasim Can’ın depremle ilgili uyarıyordu. Rasim Can, ‘daha fazla geç kalınmasın’ diyordu."

6 Şubat sabahı ne kadar geç kalındığının resmiydi artık. O resim ki, her geçen gün önümüze yeni sorumluluklar koyuyor.

35. kuruluş yıldönümü olan 27 Kasım tarihini sessiz sedasız, kayıplarla geçirdiğimiz bir dönem... Depremde kaybettiğimiz gazetenin kurucuları Ayşe Figen Arlı-Ülkümen ile Haluk Arlı’nın İskenderun’a armağan ettikleri bir kent hafızası/belleği bu kent mirasının yanında olan tüm dostlara teşekkürler. Sevgili Figen ve Haluk Arlı’yı özlemle arıyoruz.