Zirat Bahçesi değerlendirmesi

Hatay Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Orhan Karasayar, İskenderun´un Sakarya Mahallesindeki 238 dönümlük Ziraat Bahçesi alanının 80 ile 110 dönümüne şehir hastanesi yapılacağını söyledi.

İSKENDERUN 30.01.2018 18:02:27 0
Zirat Bahçesi değerlendirmesi

Akın Bodur/İskenderun

Alanın tamamının yeşil alan olduğunu anımsatan Milletvekili Karasayar, bölgede geçmişte alanlar konuta açılırken, yeşil alanların da Ziraat Bahçesi üzerine konulduğunu ifade etti. İskenderun´daki bazı kişi ve kuruluşlar, alanın imar planında yeşil alan olduğunu ifade edip, oraya hastane yapılmasının mümkün olmadığını belirtmişti.

Vatandaşın arsası imar açılırken, yeşil alan bahçeye aktarılmış
Hatay Milletvekili Karasayar, gazetemize yaptığı ziyarette, Ziraat Bahçesi alanına 900-1000 yataklı hastane projesinin hazırlandığını, alanın tapusunun da Sağlık Bakanlığına devredildiğini belirtti.
Geçmiş belediye yönetimleri döneminde vatandaşın arsasındaki yeşil alanın imara açılması için kaldırılan yeşil alanın Ziraat Bahçesi alanına konulduğunu ve yörede birçok yeşil alanın imara açılması için devlet arazisinin ´yeşil alana´ dönüştürüldüğünü, bugün de bunun sıkıntısının yaşandığını söyledi. Sağlık Bakanlığı´nın da onay verdiği ve İskenderun için hazırlanan hastane projesinin en az 80 dönüm üzerine yapılması gerektiğini, daha küçük alana yapılacak hastanenin yatak sayısının 600 dolayında olacağını ifade eden Milletvekili Karasayar, 'Hastane projesi en az 80, en çok 110 dönüm için planlandı. Projenin mimari özelliğinden dolayı bu alan gerekiyor, ancak hastane bahçesi de yaklaşık 40 dönüm olacak ki bu miktar da proje kapsamındaki alanda yer alıyor. Projenin farklı ve eğitimli olması nedeniyle 40 dönüm gibi bir alana yapılması mümkün olamiyor. Böyle bir alana yapılacak hastane, 500-600 gibi bir yatak kapasitesine sahip olur. Bu sayı zaten şimdiki hastanede mevcut durumda. Ama yatak sayısı yetmediği için biz yeni ve daha büyük bir hastane yapmayı amaçlıyoruz' diye konuştu.

Hastanenin maliyeti 350 milyon lira
238 dönümlük Ziraat Bahçesi alanının tapusunun Sağlık Bakanlığına devredildiğini de anlatan Hatay Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Karasayar, alanda kalan diğer bölümlerin park olarak planlanacağını da kaydetti. Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, İskenderun´a yapılacak hastane projesi maliyetinin 350 milyon lira olacağını da belirtti. Milletvekili Karasayar, kentteki eski karayolları alanına da Botanik Parkının planlandığını söyledi.

Toplantıda da değerlendirildi
İskenderun Ziraat Bahçesi alanına ilişkin hazırlanacak proje konusu, Hatay Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Karasayar, Hatay Milletvekili ve TBMM Katip Üyesi Mehmet Ahrazoğlu´nun da bulunduğu kentteki bazı sivil toplum kuruluşları ve meslek örgütleri tarafından yapılan toplantıda da görüşülüp, değerlendirildi. Basına kapalı yapılan toplantıda, Milletvekili Ahrazoğlu´nun Ziraat Bahçesi alanına hastane yapımına karşı olduğu ve hastane yapımı için Denizciler bölgesinde bir yer önerdiği belirtildi. Milletvekili Karasayar´ın da gazetemize açıkladığı konuları toplantıda yinelediği öğrenildi. Toplantıya katılan bazı sivil toplum ve meslek gruplarının temsilcilerinin, alana ilişkin farklı alternatif proje önerdiği, Milletvekili Karasayar´ın da öneriler karşısında neler yapılabileceği konusunda araştırma yapacağını söylediği ifade edildi.

Validen karayolları arazisinde inceleme yaptı
Hatay Valisi Erdal Ata, İskenderun´un Fener Caddesi üzerinde bulunan ve daha önce üzerinde Karayolları Bakım Onarım tesisinin bulunduğu arazide incelemede bulundu. Karayolları alanında dün inceleme yapan Vali Ata, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ve belediyenin sorumlularıyla görüşüp, alana hazırlanan proje ve projenin aşamaları hakkında bilgi aldı.


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

Üst aramasında 281 sikke çıktı

Masatlı, koordinatörlük sürecini anlattı

"Evi ve eşyayı boşalt" tebligatı

İskenderun’da bin noktaya çöp kutusu

Özhaseki: Herkese mahallesinde ikamet çabasındayız

10 yıl sonra basın toplantısı

"281 bin ton sera gazı salımı önlendi"

Mimarlar, 70. yılı baloyla kutladı

Orta hasarlı binalara 3 aylık ek süre!

"Basın özgürlüğü her açıdan koruma altında"

Okulda öğretmene şiddete "örgütsel tepki"

Liseden, "şiir ve müzik"

İSTE, Uluslararası Havacılık Eğitim Fuarına katıldı

Meclis, 2023 yılı hesabını onayladı

  • BIST 100

    10056,00%-1,59
  • DOLAR

    32,23% 0,09
  • EURO

    34,79% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2423,63% -0,84
  • Ç. ALTIN

    3924,06% -0,49